Аратта - На головну

17 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Керівника релігійної організації затримали за статевий зв’язок з неповнолітніми

Кримінал Регіон: Чернівецька область 15597 переглядів

Опубліковано - 13.07.2011 03:51 | Всі новини | Версія для друку

Керівника релігійної організації затримали за статевий зв’язок з неповнолітніми
Керівника релігійної організації затримали за статевий зв’язок з неповнолітніми
Прокуратура Чернівецької області порушила кримінальну справу щодо керівника релігійної організації християн на засадах п’ятдесятників одного із сіл Новоселицького району.

Прокуратура Чернівецької області порушила кримінальну справу за ч.2 ст.181 Кримінального кодексу України за фактом посягання на здоров’я людей під приводом проповідування релігійних віровчень та виконання обрядів релігійною організацією християн на засадах п’ятдесятників у одному із сіл Новоселицького району.

Про це повідомили у Відділі зв`язків із засобами масової інформації Генеральної прокуратури України.

У ході досудового слідства встановлено, що керівник згаданої релігійної організації вступав у статеві стосунки з малолітньою особою, яка не досягла статевої зрілості, на підставі чого прокуратурою області 11 липня 2011 року щодо нього порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч.1 ст.155 та ч.1 ст.156 Кримінального кодексу України.

При обшуку в помешканні вказаної особи було виявлено прикуту за ногу металевими кайданами до спального ліжка його співмешканку. Зі слів жінки, майже півтора року цей чоловік вночі застосовував до неї зазначені дії, заподіюючи фізичні страждання та позбавляючи її волі. За вказаним фактом також порушено кримінальну справу стосовно керівника релігійної організації за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.146 Кримінального кодексу України.

Крім того в ході обшуку у помешканні виявлено 20 неповнолітніх дітей, яких направлено до медичної установи з метою встановлення їхнього психічного стану та для огляду на предмет наявності тілесних ушкоджень.

Вилучені у підозрюваного ритуальні ножі направлено на експертизу.

На даний час керівника релігійної організації затримано у порядку ст.115 Кримінально-процесуального кодексу України. Готується подання до суду про обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове слідство триває.
Олександр Лисак, якого місцеві називають просто Сашиком, побудував у селі справжній осередок фанатичних вірників
Олександр Лисак, якого місцеві називають просто Сашиком, побудував у селі справжній осередок фанатичних вірників
Про протизаконну діяльність ватажка цієї християнської громади - 49-річного Олександра Лисака неодноразово повідомляли ЗМІ. Журналісти ТСН попереджали, що щонайменше 20 дітей в селі Котелеве на Буковині можуть повторити трагічну долю 20-річної Карини Черешньовської, яку на смерть заморила голодом родина сектантів. Їхні батьки перебувають під цілковитим контролем свого релігійного ватажка.

Олександр Лисак, якого місцеві називають просто Сашиком, побудував у селі справжній осередок фанатичних вірників.

Поодинці вулицями вони не ходять і взагалі дуже рідко виходять за межі власного подвір'я. Тим часом на своїй території трималися надзвичайно впевнено і навіть нахабно. Сусіди замість добрий день запросто можуть почути фразу "Хочеш в морду?" румунською мовою.

Карина Черешньовська померла від виснаження – вона просто спухла від голоду.

Про суворі пости, яких дотримуються у тій релігійній громаді, розповіла дружина брата Лисака, вчителька Паша Василівна.

"От у нас вони працювали 3 дні і три дні вони нічого не їли, прямо приходив Сашик і казав - їсти їм нічого, у нас піст і хто буде їсти, от ви щоб мені сказали", - згадала жінка.

Вона припускає, що вони сповідують іудейську віру і живуть по старому заповіту. Жінки і діти спілкують тільки з дозволу батька, і Біблію вони не читають – їм книгу переказують.

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Кримінал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

У нашого Українського народу існує повір’я, що від тих батьків, які не дотримуються звичаїв, родяться діти, що стають вовкулаками. Вовкулака, бувши в людській постаті, до церкви не ходить, з людьми не вітається і звичаїв людських не знає”
Олекса Воропай

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.