Аратта - На головну

5 травня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Невідомою інфекцією уражені 700 пасажирів на круїзному лайнері “Ліберті”. Схожі симптоми має хвороба, що переслідує нині киян

Охорона здоров`я 8343 перегляди

Опубліковано - 20.11.2006 15:07 | Всі новини | Версія для друку

Невідомою інфекцією уражені 700 пасажирів на круїзному лайнері “Ліберті”. Схожі симптоми має хвороба, що переслідує нині киян
Невідомою інфекцією уражені 700 пасажирів на круїзному лайнері “Ліберті”. Схожі симптоми має хвороба, що переслідує нині киян
На борту “Ліберті” - одного з найбільших у світі океанських лайнерів - близько семисот пасажирів постраждали від невідомого інфекційного захворювання. Спалах стався під час трансатлантичного круїзу.

Престижний відпочинок закінчився для більшості пасажирів лайнера "Ліберті" трагічно. Під час плавання понад півтисячі туристів та 140 членів команди звернулися до медпрацівників зі схожими симптомами хвороби. Вона спочатку нагадувала грип, запевняють пасажири, проте тривала нудота та слабкість вказували на значно серйознішу інфекцію, повідомляє 5 канал.

Пасажирка "Ліберті":
"Близько трьох днів я зовсім не вставала з ліжка. Мені було дуже зле. Мене постійно нудило, та й зараз я не можу сказати, що почуваюся добре".

Саме власник судна, компанія "Карнівал Круїз Лайнс", заявила про масове отруєння своїх пасажирів. Після 16 днів круїзу лайнер пришвартувався у порту Еверглейдс, що у штаті Флорида. Перші скарги на недугу з'явилися ще 3 листопада, коли на борт корабля у Римі зійшли декілька нових пасажирів. Медики підозрюють, що саме ці люди були носіями інфекції.

Пасажир "Ліберті":
"Упродовж перших чотирьох днів, коли хвороба почала поширюватись, усі гадали, що ми отруїлися рибою. На жаль, багатьом пасажирам довелося провести ці дні у шпиталі".

Нині хворих доставили до лікарень, причина спалаху інфекції з'ясовується. Корабель ще у неділю мав вирушити у шестиденний круїз Карибським басейном, проте його відтермінували. Додатковий час знадобиться для дезинфекції корабля.

Невідома епідемія зі схожими симптомами підкошує й українців

За останній тиждень на неї перехворіло мало не пів-столиці. Ознаки – сильна діарея, блювота й подекуди підвищена температура, повідомляє “Новий канал”.

Пік захворювання триває кілька день. У народі його вже охрестили “кишковим грипом”.

Звідки взялася інфекція й наскільки вона серйозна нині намагаються з‘ясувати наші кореспонденти. Результати їхнього розслідування у вечірньому “Репортері” на “Новому каналі” о 19-ій.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Охорона здоров`я»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ти говориш про Господа або Його чесноти, роби це серйозно і з належною повагою”
Джордж Вашінгтон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.