Аратта - На головну

18 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Фізики довели, що подорожі в часі неможливі

У світі науки 5047 переглядів

Опубліковано - 27.07.2011 14:22 | Всі новини | Версія для друку

Фізики довели, що подорожі в часі неможливі
Фізики довели, що подорожі в часі неможливі
Фахівці технологічного університету Гонконгу довели, що навіть поодинокі фотони не можуть рухатися зі швидкістю, вищою за швидкість світла у вакуумі, що робить подорожі в часі ще менш можливими, ніж вважалося раніше.

У січні 2010 року Наталія Боржемська з Об'єднаного квантового інституту і її колеги описали в журналі Optics Express результати вивчення поширення світла крізь тонкі шари діелектричних матеріалів, що мають різні показники заломлення.

У ході дослідження група Боржемської виявила, що окремі фотони мали надсвітлову швидкість, що робило теорію про подорожі в часі більш реальною.

Проте дослідники з Гонконгу під керівництвом професора Шена Ван Ду вперше виміряли швидкість так званих оптичних прекурсорів одиничного фотона - хвиль, що виникають перед світловими імпульсами. Досі нікому не вдавалося зафіксувати прекурсори одиничного фотона.

В експерименті фізики генерували два одиничні фотони, які потім пропускали крізь групу охолоджених лазером атомів рубідію, в результаті чого їм вдалося зафіксувати прекурсори. Потім вчені встановили, що швидкість прекурсорів не перевищила швидкість світла у вакуумі, довівши таким чином непорушність теорії відносності.

Таким чином, їм вдалося показати, що навіть для одиничного фотона зберігається обмеження швидкості в 300 тисяч кілометрів на секунду. Раніше дані про те, що існують середовища з надсвітловими властивостями, породили надії, що фотони можуть переміщатися з надсвітловою швидкістю і порушувати тим самим закон причиннності, що означає теоретично можливість подорожей у часі.

Однак тепер вимірювання фізиків з Гонконгу спростували цю теорію.

Нагадаємо, на початку квітня дослідники з Університету Вандербільта Томас Уейлер і його колеги озвучили теорію про те, що великий адронний колайдер (ВАК) може бути машиною часу.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «У світі науки»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Розум може підказати, чого слід уникати, і тільки серце промовляє, що слід робити”
Жозеф Жубер

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.