Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Гоголь, зупиняючись у німецьких готелях, підписувався як “Гоголь-українець”. Гоголя не любили в Росії, бо героїчною і красивою показував він Україну, а нерозумною і дикою Московщину. “Киньмо Московщину… Для кого ми працюємо?… Поїдемо до Києва, адже він наш, не їхній”, – писав він у листі до другого українця – Михайла Максимовича, видатного нашого вченого-природознавця, історика, філософа, фольклориста.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Тимошенко вимагає відводу прокурора

Пістолетне право 4010 переглядів

Опубліковано - 28.07.2011 11:46 | Всі новини | Версія для друку

Мовчазний протест народних депутатів проти дій суду
Мовчазний протест народних депутатів проти дій суду
Лідер партії “Батьківщина”, екс-прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко передала до канцелярії суду заяву про відвід прокурору Олександру Микитенку.

"Клопотання прокурора Микитенка щодо зміни запобіжного заходу з підписки про невиїзд на взяття під варту є неправомірним, такі дії прокурора свідчать про його упередженість та необ’єктивність", - йдеться в заяві, яку зачитав у судовому засіданні головуючий у судовому процесі з розгляду кримінальної справи Тимошенко суддя Печерського районного суду Родіон Кірєєв.

"Одне з перших зобов’язань прокуратури – це захист прав і свобод громадян. А друге – це зобов’язання поновлювати порушені права. Ці два ключових зобов’язання прокурора були брутально порушені. Право закону перетворилося на право сили", - сказала Тимошенко, обґрунтовуючи свою заяву.

Відповідно до документу, Тимошенко наголошує на необхідності відмови прокурора від обвинувального висновку у зв’язку з відсутністю в її діях складу злочину. "Текст обвинувального висновку не містить опису подій злочину та відповідних доказів. Прокурор повинен був відмовитися від обвинувачення на даній стадії судового розгляду. Незважаючи на відсутність складу злочину, він продовжує це судове шоу", - зазначила вона.

Як відомо, напередодні представник державного обвинувачення прокурор Микитенко заявив клопотання про зміну міри запобіжного заходу з підписки про невиїзд на взяття під варту.

Тимошенко, у свою чергу, заявила, що такі дії влади є очікуваними. "Це буде абсолютно прогнозований сценарій продовження цього процесу. Це буде абсолютно логічне завершення розправи, яку влаштовують в цьому процесі на доручення Януковича, який розправляється зі мною як зі своїм політичним опонентом. Наша команда попереджала суспільство і всіх журналістів, що буде зроблена спроба поміняти міру запобіжного заходу. Це останній штрих в цьому судилищі", - підкреслила вона.

Втім головуючий у судовому процесі з розгляду кримінальної справиі Тимошенко суддя Печерського районного суду Родіон Кірєєв після годинних роздумів відхилив клопотання сторони державного обвинувачення.

"Янукович злякався зараз арештовувати та дав своїм поліцаям замість команди "фас" команду "фу". На цей раз санкцію не змінили", - відреагувала Юлія Тимошенко на своїй сторінці у Twitter.

Після перерви у судовому засіданні суд відмовив Тимошенко у відводі прокурораю
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Пістолетне право»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Російське духовенство завжди навчало паству свою не пізнавати і любити Бога, а тільки боятися чортів, яких воно ж і розплодило зі своїми попадями ”
Василь Ключевський

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.