Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Дубина дав свідчення у суді над Тимошенко

Пістолетне право 4619 переглядів

Опубліковано - 29.07.2011 14:55 | Всі новини | Версія для друку

Дубина дав свідчення у суді над Тимошенко
Дубина дав свідчення у суді над Тимошенко
Колишній голова Нафтогазу Олег Дубина заявив, що екс-президент Віктор Ющенко під час свого президентства підтримував компанію РосУкрЕнерго.

Про це Дубина заявив в суді, відповідаючи на питання Юлії Тимошенко.

"Я вважаю, що Віктор Андрійович скоріш підтримував, ніж ні, компанію РосУкрЕнеро."

На уточнююче запитання судді, звідки йому про це відомо, Дубина відповів: "Я зустрічався з представниками РУЕ в кабінеті Віктора Андрійовича Ющенка, і ці висновки роблю з особистих спостережень".

В той же час Дубина на питання Тимошенко чи правда, що Ющенко відкликав його з переговорів у Москві, щоб залишити РУЕ у посередницьких схемах поставок газу, заявив:

"Ющенко відкликав мене з переговорів, але директиви президента вказували на те, що треба перейти на прямі відносини".

Ініціатива щодо переуступки права вимоги боргу РосУкрЕнерго "Нафтогазу" належала російській компанії Газпром, повідомив Дубина під час допиту в суді.

За словами Дубини, на момент переговорів голова "Газпрому" Олексій Міллер заявив йому, що загальний борг РосУкрЕнерго перед "Газпромом" складав 2,8 мільярдів доларів.

З огляду на це, було запропоновано схему переуступки боргу, зазначив він.

На питання Тимошенко, кому належала ця ініціатива, Дубина відповів: "Це була пропозиція російської сторони".

Далі Тимошенко спитала, чи сприймав він позицію росіян як позицію і рішення РосУкрЕнерго, з огляду на те, що 50% акцій РУЕ належали Газпрому.

"Я сприймав це як рішення росіян, я не сприймав це як окрему позицію компанії РосУкрЕнерго", - сказав він.

Крім того він повідомив, що співробітники Газпрому показували йому довідки, згідно з якими витрати російської сторони покривались, виходячи з ціни у 154 долари США за тисячу кубометрів за той газ, який раніше знаходився на балансі РУЕ та зберігався в підземних сховищах України.

Дубина підтвердив свої свідчення проти екс-прем'єра Юлії Тимошенко, надані ним на стадії досудового слідства.

Суддя Родіон Кірєєв зачитав ці свідчення Дубині, той ствердно відповів на питання прокурорів, чи підтверджує, він свідчення і чи давав він їх добровільно.

Як відомо, у свідченнях Дубини йдеться про те, що він відмовився підписувати газові контракти з Газпромом, доки Тимошенко не принесла йому підписані нею директиви.

За словами Дубини, Тимошенко повідомила йому, що ці директиви затверджені урядом.

Дубина також свідчив про те, що йому було відомо, що директиви попередньо розглядаються на засіданні уряду і мають бути ним затверджені. Однак він додав, що не був членом уряду на той момент.

Також у його свідченнях йшлося, що у разі його відмови "команду (щодо підписання контракту) виконала б інша людина", а Тимошенко погрожувала йому звільненням.

Після цього Тимошенко попросила оголосити вголос протокол очної ставки між нею та Дубиною, в процесі якого екс-голова Нафтогазу прямо не відповів на запитання про звільнення.

"Ніхто не говорив, які були б наслідки для мене, питання в тому, які були б наслідки для України", - сказав Дубина під час очної ставки.

Також згідно з протоколом очної ставки, Дубина запевнив, що вважав директиви обов'язковими до виконання в той час, як Тимошенко повідомила, що перший віце-прем'єр Турчинов не ставив на засіданні уряду питання про затвердження директив, оскільки їхнє затвердження не передбачено законодавством.

Пізніше, під час допиту, Тимошенко запитала у Дубини: "Олег Вікторович, скажіть, будь-ласка, з огляду на ситуацію, яка була тоді, як ви сприймали директиви, які отримали?".

"Я сприймав їх, як директиви Кабміну України. Це було особисто моє ставлення", - відповів екс-глава Нафтогазу.

Після цього, Тимошенко запитала: "Олег Вікторович, згадайте, хто вам передав ці директиви?".

"Щоб ніхто не говорив, що в мене щось з пам'яттю, я наведу хронологію. Я отримав директиви від Юлії Володимирівни, подивився їх, передав Юрію Продану (екс-глава Міненерго). Юрій Васильович глянув їх, підписав і повернув їх мені назад", - сказав Дубина.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Пістолетне право»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Уряди, в яких висловлюються протилежні міркування, придатні, доки царює мир”
Наполеон

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.