Аратта - На головну

18 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Гоголь, зупиняючись у німецьких готелях, підписувався як “Гоголь-українець”. Гоголя не любили в Росії, бо героїчною і красивою показував він Україну, а нерозумною і дикою Московщину. “Киньмо Московщину… Для кого ми працюємо?… Поїдемо до Києва, адже він наш, не їхній”, – писав він у листі до другого українця – Михайла Максимовича, видатного нашого вченого-природознавця, історика, філософа, фольклориста.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Китаї знайшли “небесний камінець” вагою 30 тонн

У світі науки 4708 переглядів

Опубліковано - 31.07.2011 16:56 | Всі новини | Версія для друку

У Китаї знайшли “небесний камінець” вагою 30 тонн
У Китаї знайшли “небесний камінець” вагою 30 тонн
В Алтайських горах у китайській провінції Сіньцзян знайшли величезний метеорит, який важить, за попередніми оцінками 25-30 тонн.

За даними науковців з Пекінського планетарію, залізний метеорит прилетів з-за меж Сонячної системи. "Це надає йому значної наукової цінності", - наголосив співробітник планетарію Чжан Баолінь.

Вчений підкреслив, що це один з найбільших в світі метеоритів і другий за величиною, знайдений колись в КНР.

"За попередніми оцінками, він важить близько 25-30 тонн. Це один з найбільших відомих на сьогодні метеоритів. Найбільшим до нього був знайдений в 1898 році в цьому ж районі метеорит Арманті. Він важить 28 тонн", - розповів Баолінь.

Він особисто очолив експедицію в Алтайські гори – дивний камінь фахівці виявили на висоті близько 3 тисяч метрів. До речі, як розповів Баолінь, місцеві жителі вже встигли залишити на метеориті графіті, надряпавши там свої імена.

Поки невідомо, коли і як метеорит буде спущено вниз для подальшого аналізу.

Найбільший з відомих на сьогодні метеоритів був виявлений в 1920 році в Намібії. Він важив близько 66 тонн і складався також в основному із заліза з домішкою нікелю. Фахівці вважають, що він впав близько 80 тисяч років тому. Камінь залишили на колишньому місці, лише розчистивши навколо територію.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «У світі науки»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Відберіть у народу все, і все він може повернути, але відберіть мову, і він ніколи її більше не створить... Нову батьківщину може створити народ, але мову - ніколи; вмерла мова в устах народу - вмер і народ...”
Костянтин Ушинський

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.