Аратта - На головну

28 квітня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в селі Лемеші (Чернігівська область) на початку XVIII століття народився хлопчик Олексій Розум. У вільний від випасу корів час, він співав у сільскому церковному хорі, де був помічений, відправлений до Петербургу й згодом став графом Розумовським й вінчаним чоловіком імператриці Елизавети (щоправда без права престолонаслідування). Брат графа Кирило у 18 років (!!!) очолив петербургську академію наук, а згодом ще й став гетьманом Лівобережної України...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Українці вважають, що живуть у суспільстві злодіїв і шахраїв

Громадська думка 6487 переглядів

Опубліковано - 3.08.2011 14:09 | Всі новини | Версія для друку

Українці вважають, що живуть у суспільстві злодіїв і шахраїв
Українці вважають, що живуть у суспільстві злодіїв і шахраїв
Фахівці Інституту соціології Національної академії наук та фонду «Демократичні ініціативи» оприлюднили результати опитувань до 20-ї річниці незалежності України.

Кількість негативних чинників державотворення переважає над кількістю позитивних, зазначила директор фонду, експерт Інституту соціології Ірина Бекешкіна.

Соціологи відзначають, що за останнє десятиліття на 10 відсотків зменшилась кількість українців, які проголосували би за незалежність: з 57 до 47 відсотків. Натомість, кількість противників української державності залишилась на рівні 28 відсотків.

«Нині 47 відсотків опитаних проголосували би за Незалежність, і 47 відсотків шкодують через розпад СРСР. З іншого боку, сучасний стан люди характеризують нещадно: як суспільство злодіїв і шахраїв», – каже Бекешкіна. Більш як третина українців вважає, що провідну роль у житті українського суспільства відіграють лідери політичних партій, чиновники, злочинці та бізнесмени.

За словами експертів, в Україні в останні десять років спостерігається тенденція до національного ізоляціонізму: зростає кількість тих, хто проти допуску представників інших національностей (мігрантів, шукачів притулку) в українське суспільство.

Дослідження громадської думки «Моніторинг соціальних змін» соціологи розпочали відразу після проголошення незалежності України у 1991 році.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Громадська думка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Природничі науки й релігію протиставляють одна одній лише люди, погано освічені як у першому, так і в другому”
П. Сабатьє, французький хімік, Нобелівська премія 1912 р.

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.