Аратта - На головну

8 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Російський міністр закликав пильніше контролювати інтернет

Імперія «Совок» 4935 переглядів

Опубліковано - 6.08.2011 15:27 | Всі новини | Версія для друку

 Російський міністр закликав пильніше контролювати інтернет
Російський міністр закликав пильніше контролювати інтернет
Російські блогери стривожені коментарями міністра внутрішніх справ Росії Рашида Нурґалієва, котрий закликає владу до суворіших способів контролю за інтернетом – однієї з останніх опор свободи слова в ЗМІ Росії.

Експерти вважають заяви Нурґалієва насамперед підготовкою Москви до виборів президента країни наступного року.

Виступаючи у Хабаровську на Далекому Сході Росії у вівторок цього тижня, міністр внутрішніх справ Росії Рашид Нурґалієв попередив, що молоді люди в Росії більше не об’єднані традиціями старших поколінь і зазнають негативного впливу понад 7 тисяч екстремістських веб-сайтів, котрі працюють на російській території.

«Особливо серйозну увагу в цьому питанні належить звернути на молодь. Молодь більше піддається зовнішньому впливові, і якраз вона здатна здійснювати найсміливіші і найцинічніші злочини. Ми повинні захистити наших молодих людей від цього», – сказав Нурґалієв.

Міністр внутрішніх справ Росії також переконаний, що прийшов час більше контролювати ті ділянки інтернету, де можна довідатися, кого молодь більше слухає, читає і дивиться.

Журналісти, блогери і правозахисники в Росії стурбовані

Активісти ЗМІ, блогів в інтернеті, правозахисники Росії не виключають, що влада в країні може вдатися до обмежень в інтернеті на кшталт китайських, де «кинуто» на контроль «світової павутини» понад 50 мільйонів виконавців.

«Поліцейське мислення приходить у Росію», – написав один із російських блогерів на цю тему.

Соціальні мережі в інтернеті – це останнє пристанище для тих, хто шукає свободи обміну ідеями, свободи від цензури чи санкцій. Онлайн-ЗМІ, блоги – це останній резерв незалежних медій у Росії, де державні засоби масової інформації під сильним контролем влади.

Експерти кажуть, що заклик Нурґалієва частково відображає бажання правоохоронних органів Росії, які бояться заворушень і безладу перед виборами до Держдуми у грудні 2001 року і перед президентськими виборами у березні 2012 року, тому намагаються цьому запобігти. Міністерство внутрішніх справ, як каже Андрій Солдатов, експерт із питань безпеки в Росії, керівник аналітичного центру «Аґентура», хоче отримати кошти на контроль Онлайн-ЗМІ і нових ЗМІ в Росії.

А відомі блогери з Росії наголошують, що влада намагається використати загрозу крайніх правих як привід до нарощування тиску на незалежні ЗМІ, веб-сайти. Експерти не виключають, що однією з репетицій влади Росії у боротьбі з незалежним інтернетом була атака невідомих хакерів на LiveJournal, який є однією з найпопулярніших платформ для російських блогерів.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Єдина країна в світі, де не викладалася в університетах історія цієї країни, де історія вважалася чимось забороненим, ворожим і контрреволюційним, — це Україна. Другої такої країни на земній кулі нема. Де ж рождатися, де плодитися дезертирам, як не у нас? Де рости слабодухим і запроданцям, як не у нас? Не вина це дезертирів, а горе. Не судить їх треба, а просить прощення і плакати за погане виховання, за духовне каліцтво у великий час. Їх не учили Батьківщині — їх учили класовій ворожнечі і боротьбі, їх не учили історії. Народ, що не знає своєї історії, є народ сліпців.”
Олександр Довженко

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.