Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Справа Гонгадзе-2. Убивство Климетьєва вже списують на “чеченські сліди”?

Кримінал 6016 переглядів

Опубліковано - 16.08.2011 11:22 | Всі новини | Версія для друку

Справа Гонгадзе-2. Убивство Климетьєва вже списують на “чеченські сліди”?
Справа Гонгадзе-2. Убивство Климетьєва вже списують на “чеченські сліди”?
Головного редактора харківської газети «Новий стиль» Василя Климентьєва за однією з нових версій правоохоронців Харкова могли вбити в Росії в п´яній бійці

Рівно рік пройшов з моменту зникнення харківського редактора газети «Новий стиль» Василя Климентьєва. Поки в МВС готуються розповісти всій Україні, куди зник головред, харківські правоохоронці анонімно злили інформацію про те, що головреда вбили в Росії. Втім, офіційно в МВС запевняють: це більше схоже на страшну вигадку, а запускають її ті, кому вигідно затягнути слідство, пише газета «Сегодня».

Нагадаємо, головний редактор маловідомої газети «Новий стиль» (у ній публікувалися критичні матеріали на адресу співробітників міліції, прокуратури і податкової, але тираж в 500 примірників розповсюджувався по кабінетах чиновників, а не продавався) Василь Климентьєв пропав безвісти 11 серпня минулого року. На наступний день його цивільна дружина звернулася із заявою в міліцію. За рік слідства правоохоронці змогли скоротити кількість версій з десяти до однієї - професійна діяльність. Одним з фігурантів справи виступав екс-співробітник міліції Андрій Козар, який останнім бачив Климентьєва. А в річницю зникнення головреда заступник міністра МВС Василь Фарінник запевнив, що незабаром правоохоронці зможуть назвати прізвища підозрюваних і навіть організаторів - чекати залишилося якщо не кілька днів, то тижнів.

«Згідно з тією версією, яку планують озвучити в міністерстві, Климентьєв готував сенсаційне викриття, а тому попросив Козара заховати його на деякий час, - говорить джерело. - Козар відвіз його до Бєлгородської області до знайомого чеченця. Одного разу під час розпивання спиртних напоїв між чоловіками сталася сварка: головред назвав господаря будинку звіром, той у відповідь вдарив журналіста. Климентьєв впав і вдарився головою об кут стола. Потім чоловіки випили мирову, а на ранок чеченець знайшов гостя мертвим. Не придумавши нічого кращого, засунув його тіло в бочку, заварив її і сховав».

Людина, яка побажала випередити МВС, наполягає: версію зрежисирували, щоб закрити цю справу скоріше, а не шукати винного. «Все це більше схоже на казку, ми ніколи не відпрацьовували таку версію, - повідомив заступник міністра МВС Василь Фарінник. - Хтось може спеціально її запускати, щоб отримати якісь дивіденди. Більш того: у цій справі нам навіть не доводилося бувати за кордоном, у тому числі в Росії. І допомоги у наших колег-сусідів ми не просили - не було такої необхідності».
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Кримінал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Людина – це духовна істота. Саме тепер на часі звернення до традицій і духовності рідного народу. Чесність, щирість, мудрість – ось що вимагається від нових людей України. Потрібна Нова Січ – Духовна Січ! ”
О.Бердник, український філософ і письменник, засновник Української Духовної Республіки

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.