Аратта - На головну

10 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У офісі Березовського знайшли сліди радіоактивного полонія

Світ навколо нас 6842 перегляди

Опубліковано - 28.11.2006 15:56 | Всі новини | Версія для друку

У офісі Березовського знайшли сліди радіоактивного полонія
У офісі Березовського знайшли сліди радіоактивного полонія
Залишки радіоактивного полонія-210 виявлені в будівлі, де розташований лондонський офіс російського бізнесмена Бориса Березовського, повідомляє РІА Новості.

Поліція у понеділок виявила ще два місця в Лондоні, де зареєстровані сліди випромінювання радіоактивного полонія-210. Спочатку ці адреси не розкривалися, проте за помітною присутністю поліцейських і діями, які вони проводили, стало зрозумілим місцезнаходження цих точок.

Однією з адрес, як повідомляє поліція, є будівля, де розташований офіс Березовського на вулиці Даун-стріт, будинок 7 поблизу Грін-парку.

На цій тихій вулиці знаходиться офісна будівля, яка вже неодноразово притягувала до себе увагу преси. У лютому 2004 року сюди приїхав після свого загадкового зникнення і повернення кандидат у президенти РФ Іван Рибкін. У липні того ж року група активістів молодіжного крила партії "Батьківщина" влаштувала у будівлі пікет з вимогою екстрадиції Березовського під гаслом "Якщо ти не хочеш повертатися на батьківщину - "Батьківщина" приїжджає за тобою".

Тепер припускають, що Литвиненко заходив сюди 1 листопада після зустрічі зі своїм знайомим Маріо Скарамелла для того, щоб зробити фотокопії отриманих від італійця документів.

Ще одна адреса - це 25, Гровенор-сквер, приблизно в 400 метрах від готелю Millennium, де того ж дня Литвиненко зустрічався зі своїми знайомими з Росії. У будівлі працюють декілька компаній, серед них адвокатські контори. Поки незрозуміло, як саме радіація могла потрапити сюди.

Олександр Литвиненко, який у 2000 році втік до Великобританії і в жовтні цього року отримав британський паспорт помер увечері 23 листопада в лікарні Університетського коледжу Лондона. Лікарі поки не дали медичного висновку про причини його смерті. Раніше фахівці британського Агентства з охорони здоров`я виявили в його тілі сліди радіоактивного елементу полонія-210, які потім також були знайдені в місцях, які Литвиненко відвідував 1 листопада, - ресторані Itsu і готелі Millennium в центрі Лондона, а також у його будинку в районі Мазвелл-хілл на півночі британської столиці.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Такого безладу ніде немає. Треба, щоб сюди прийшли піночети й навели порядок. Бо в Україні жити соромно. Країна, де не діють закони. Це не демократія, а суцільна вакханалія. У нас безнадійно втрачений етично-моральний стрижень”
Іван Марчук

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.