Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


На атлантичному узбережжі Америки лютує буревій “Айрін”

Стихія 9627 переглядів

Опубліковано - 29.08.2011 13:49 | Всі новини | Версія для друку

На атлантичному узбережжі Америки лютує буревій “Айрін”
На атлантичному узбережжі Америки лютує буревій “Айрін”
У Сполучених Штатах уздовж східного, Атлантичного узбережжя котиться буревій «Айрін».

У ніч на неділю він вдарив по Нью-Йорку, а перед тим буревій пройшов штатами Півдня, зливою вкрив Вашингтон. Ураган забрав людські життя у Флориді, Вірджинії та Північній Кароліні.

Дорогою до Нью-Йорка буревій 4-ої категорії перетворився на дещо слабший тропічний шторм. Тим не менше, він завдав чималої шкоди великому місту зливою й вітром, що сягав швидкості 100 кілометрів на годину. Падали дерева. Майже півметровим шаром води вранці в неділю були вкриті деякі вулиці Нижнього Манхаттана. Без світла опинилися цілі районі, а назагал, враховуючи численні околиці і сусідній штат Нью-Джерзі, шторм залишив без електрики понад три мільйони осіб. Міська влада Нью-Йорка вжила екстраординарних заходів, готуючись до наступу буревія, потвори з ніжним жіночим ім”ям «Айрін», тобто «Ірина».

Вже напередодні за наказом мера Майкла Блумберга зупинився весь поспіль громадський транспорт, включно з метрополітеном – побоювалися, що вода затопить тунелі.

Закрили також усі аеропорти. Заборонили проїзд по найбільших мостах і тунелях, що зв’язують великі райони міста. Перекрили рух на автострадах штатного розряду. Федеральні залишалися відкритими. Вирішили евакуювати мешканців прибережних районів, а це 375 тисяч осіб. На верхніх поверхах хмарочосів мешканці заклеювали вікна хрест-на-хрест, як у Європі під час Другої світової війни.

«Ми з вами переживемо цей шторм»

На прес-конференції мер Блумберг, закликаючи до витримки, зокрема сказав: «Нью-Йорк – найкраще у світі місто і ми з вами переживемо цей шторм, де б ви не були цієї ночі – в евакуаційному центрі, вдома чи з друзями у родинному колі. Ми всі тримаємося разом. Моя подяка добровольцям, які цієї ночі працюють в евакуаційних центрах. Спеціальна подяка – таксистам і водіям автобусів, які перевозили інвалідів».

За прогнозом метеорологів, удару «Айрін» очікували суботнього вечора. У місті звичайно галасливому, запанувала нервова тиша. Бродвейські театри скасували вечірні спектаклі, супермаркети й ресторани позакривалися, включно з цілодобовими «МакДональдсами». Почався дощ, поступово перетворюючись на зливу. Ніби стіна води впала на нас. Океанські хвилі сягали трьох метрів. Одначе руйнувань не було. Як сказав у телеінтерв’ю Рік Міган, мер містечка Ошен Сіті: «Здається, цієї ракети нам вдалося уникнути».

Буревій покотився вище на північний схід, до штатів Нової Англії. ”
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Стихія»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Біда України в тому, що нею правлять люди, яким вона не потрібна”
Михайло Грушевський

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.