Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Комуністи і регіонали чинять протиправно. Підтверджено законом

Національне питання 8311 переглядів

Опубліковано - 28.11.2006 21:17 | Всі новини | Версія для друку

Комуністи і регіонали чинять протиправно. Підтверджено законом
Комуністи і регіонали чинять протиправно. Підтверджено законом
Голодомор 32-33 років в Україні був геноцидом. Відтепер - хто цей факт заперечує - чинить протиправно, а тому буде покараний.

Утім, як саме - поки що не визначено. Після довгих дискусій та сварок Верховна рада таки підтримала законопроект Президента - з поправками депутатів.

Комуністи у голосуванні участі не брали. Проігнорувала законопроект і Партія регіонів. Щоправда за невеликим винятком – двоє голосували “за”.

Біля Верховної ради роздають колоски. Маленькі жмутики з жалобними стрічками на згадку про жертв голодомору. Це для народних депутатів. Утім, беруть колоски не всі. Комуніст Борщевський відмовився, бо дотримується позиції партії.

Віктор Борщевський, КПУ:
“Голодомор – это большая политическая провокация. Когда, простите, кое-кому делать нечего, вот только вот этим можно заниматься. Была большая трагедия. Но сегодня, по сути дела, пляски устраивать на костях – это провокация.”

Павло Жебрівський, “Наша Україна”:
“А чому не брати? Безумовно, ми маємо голодомор сьогодні проголосувати. І визнати безумовно це геноцидом.”

Саме через це слово голосування за законопроект про Голодомор не йшло. Депутати навіть не змогли з першої спроби внести його до порядку денного. Уже тоді було зрозуміло, хто голосуватиме за і хто проти. Комуністи дослідження про Голодомор називають фантазіями (цікаво, СБУ, яка зробила доступними чергові документи періоду Голодомору, наприклад, немає більше чим займатися, як лише фантазувати, - прим. "Аратти"). Їм не подобається слово “геноцид”. Партія регіонів теж проти.

Владислав Забарський, партія Регіонів:
“Мы не можем говорить, что это геноцид. Поскольку не было определено до сих пор, что эти действия были направлены исключительно против украинцев. Пострадали от этого злодеяния все, кто проживал тогда на территории Украины.”

Олександр Мороз, голова Верховної Ради:
“Хіба це привід для дискусії в парламенті? Не така дефініція, то нехай ООН її перепише. Не могли члени Світової організації в 48-му році уявити, що держава, влада свідомо нищить свій народ, власні народи. Звичайно – це не геноцид, це гірше геноциду.”

Аналогічні цій заяви з вуст Мороза лунають увесь день. Соціалісти сьогодні не з коаліцією. Спікер наполягає – законопроект має бути проголосований. Після багатьох суперечок і трьох перерв рішення ухвалене. Голосів соціалістів, нашоукраїнців та БЮТ вистачило. З ними двоє регіоналів – Ганна Герман і Тарас Чорновіл.

Тарас Чорновіл, партія Регіонів:
“Як я міг не проголосувати, якщо це є дійсно явище геноциду. Більша половина моєї сім’ї по батьковій лінії на Черкащині загинула від геноциду. Я пом’ятаю розповіді про заградотряди, які забирали не посівну, а варену картоплю, щоб люди пухли з голоду.”

Тож тепер події 32-33 років в Україні – геноцид. Щоправда не української нації, як хотів Президент, а українського народу. Заперечення геноциду тепер уважатимуть протиправним і називатимуть наругою над померлими. Але зробити саме так сьогодні вже хтось спробував. Жалобні колоски на вшанування тих, хто помер від голоду, на смітнику.

Президент Ющенко назвав визнання Голодомору геноцидом - історичним актом консолідації українського народу. Чому до консолідації так і не долучилися регіонали та комуністи - політологи пояснюють абсолютно однаково.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Національне питання»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Від Трипілля українці як солідаристи тяжіють до кооперативної співпраці, але у 1929 році більшовики перетворили на колгоспи та радгоспи численні сільськогосподарські товариства, машинові товариства, товариства спільного оброблення землі, тощо...”
Юрій Липа

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.