Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Україна для людей. На Луганщині міліція не пускає дітей у школу

Добробут Регіон: Луганська область 6783 перегляди

Опубліковано - 2.09.2011 16:56 | Всі новини | Версія для друку

Україна для людей. На Луганщині міліція не пускає дітей у школу
Україна для людей. На Луганщині міліція не пускає дітей у школу
Працівники відділу освіти Брянківської міськради спільно з міліціонерами сьогодні не пустили дітей селища шахти Вергилівська в школу № 21.

Про це повідомила прес-служба Луганського обкому Комуністичної партії України з посиланням на депутата Луганської облради Максима Чаленка.

За його словами, вчителі змушені сьогодні проводити урок краєзнавства на вулиці.

«Через те, що Брянківські чиновники не хочуть виділити фінансування на утримання школи, діти змушені вчитися на вулиці. Установу намагаються закрити незаконним способом. Справа розглядається в суді, рішення не винесено. Тим не менш, мерія запропонувала батькам перевести учнів в інший заклад: з Брянки - в селище Комісарівська в Перевальському районі (Луганська область). Це майже 3 км по бездоріжжю. Туди в суху погоду дістатися складно, а в дощ – і говорити нема про що», - зазначив депутат.

За його словами, питання збереження школи в Брянці обговорювалося на сесіях Луганської облради не раз.

«Голова облради Валерій Голенко обіцяв особисто зайнятися цим питанням. Він погодився, що якщо стався такий соціальний вибух, коли люди змушені сидіти під стінами школи, виходити на акції протесту, подавати в суди, щоб відстояти право своїх дітей на освіту, значить, закривати саме цю школу категорично не можна. Він сам про це говорив на сесії. Підсумок такий: діти не змогли зайти в школу, тому, що грізні «мужі в погонах» їх просто не впустили», - підсумував Чаленко.

Депутат також додав, що обласна влада обіцяла придбати для транспортування дітей до навчального закладу в інший населений пункт спеціальну техніку. В результаті подарували школярам 12-місний мікроавтобус «Газель». Всього в селищі шахти Вергилівська проживає 41 учень.

Як повідомлялося раніше, міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник заявляв, що 1 вересня навчання розпочнеться навіть в тих школах, навколо закриття яких усе ще тривають судові розгляди.

При цьому міністерство освіти спростувало раніше оприлюднену інформацію про те, що в Україні з лютого 2010 року було закрито 640 шкіл. Відомство заявило, що з минулого року до сьогоднішнього часу було закрито 315 шкіл: впродовж 2010 року 115 шкіл і в 2011 році – 200.

У міністерстві також відзначили, що за останні 20 років, у зв'язку з погіршенням демографічної ситуації, кількість учнів у системі загальної середньої освіти зменшилася майже на 40%, а кількість шкіл на 7%.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Добробут»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи нічого не замишляйте проти Росії, тому що на кожну вашу хитрість вона відповість своєю непередбачуваною дурістю ”
Отто фон Бісмарк

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.