Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Міністр освіти України продемонстрував власну безграмотність

Освіта 19544 перегляди

Опубліковано - 19.09.2011 08:22 | Всі новини | Версія для друку

“На Україні” міністром освіти, як і його шефом, є українофоб, невіглас і холуй Кремля
“На Україні” міністром освіти, як і його шефом, є українофоб, невіглас і холуй Кремля
Міністр освіти України Дмитро Табачник переконаний, що прийменники “на” і “в” не є мірилом державності.

Про це він заявив в інтерв'ю радіостанції “Ехо Москви”, пише ЛIГАБiзнесIнформ.

"Я вже колись говорив, що обидві форми абсолютно правильні, тому що прийменник "на" і "в" не є мірилом державності", - підкреслив Табачник.

"Коли ми говоримо" на Кубі "- це правильна історично сформована форма російської мови. Але це не скасовує кубинську державність. Точно також можна говорити" на Мадагаскарі "- і це не міняє суті Мадагаскарської республіки. Коли ми говоримо "в Сибіру", це правильна мовна форма, але жодним чином не припускає, що колись у міфології чи в билинній творчості існувала якась держава Сибір", - пояснив він (взагалі-то, і Куба і Мадагаскар є островами, а Сибір - материкова територія, і, за нормами тієї ж російської мови, до них застосовуються прийменник "на" та "в" відповідно - прим. "Аратти")

"Мені особисто абсолютно все одно. Але вважаю, що усталена стилістична форма повинна бути збережена, оскільки не потрібно політизувати мову. І коли говоримо "на Далекому Сході", ну і "на Кубі "- це абсолютно нічого не означає, це просто культура мови", - підкреслив міністр.

Як відомо, в Росії по відношенню до України застосовується прийменник "на" і це вже стало офіційною нормою російської мови (і її ж порушенням у загальному випадку, оскільки по відношенню до держав застосовується прийменник "в").

Раніше повідомлялося, що Табачник вважає, що концепція “Русского міру”, яку активно просуває Патріарх Московський і всієї Русі Кирило, не суперечить незалежності України.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Освіта»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи нічого не замишляйте проти Росії, тому що на кожну вашу хитрість вона відповість своєю непередбачуваною дурістю ”
Отто фон Бісмарк

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.