Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Столична влада демонструє своє розуміння демократії

Пістолетне право 4120 переглядів

Опубліковано - 21.09.2011 12:40 | Всі новини | Версія для друку

Столична влада демонструє своє розуміння демократії
Столична влада демонструє своє розуміння демократії
Київська влада має намір затвердити новий порядок організації та проведення недержавних масових громадських заходів політичного, культурно-просвітницького, спортивного, видовищного та іншого характеру, кіно- та телезйомок у місті Києві.

Проект відповідного проекту рішення Київради розміщено на офіційному сайті київської влади.

Згідно з ним, проведення вказаних заходів, зокрема, біля будинків, в яких розміщені державні органи влади чи місцевого самоврядування, дозволятиметься на відстані не менш як 100 метрів.

Так, в пункті 11.3 вказаного проекту йдеться: “Масові заходи поблизу будинків, в яких розміщені державні органи влади та органи місцевого самоврядування, можуть проводитися на відстані від них не менш як 100 метрів, якщо інше не передбачене відповідними рішеннями цих органів або у спеціально відведених для цього місцях”.

В проекті Положення також зазначається, що уповноважений орган має право відмовити організатору у проведенні масового заходу, якщо масовий захід заплановано провести в місці та в час, який визначено для проведення масового заходу загальнодержавного та міського значення, в святкові дні, державні та релігійні свята, або інших заходів за участю державних органів чи органів місцевого самоврядування. Не дозволять проведення масового заходу, якщо він порушуватиме громадський порядок та санітарно-гігієнічні норми або умови, “безпосередньо створить перешкоди у роботі підприємств, установ і організацій чи загрожуватиме життєзабезпеченню населення, життю, здоров’ю та безпеці громадян, наявність високого рівня не підтримки проведення масового заходу, який відображений у дослідженні вивчення громадської думки жителів міста щодо їх ставлення до проведення масового заходу”.

Так само влада може відмовити у проведенні громадського заходу, якщо організатор масового заходу раніше притягувався до відповідальності за порушення норм законодавства України при проведенні масового заходу.

Крім того, проведення масових заходів є недопустимими на підставі письмових висновків Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі, а також у разі, “якщо запланована кількість учасників масового заходу перевищує можливості для їх розміщення або перебування на відповідній території”.

Організаторам також відмовлять в дозволі на проведення заходу, якщо в письмовому повідомленні буде недостовірна або неповна інформація тощо, у разі проведення масового заходу в оголошений в установленому порядку траурний день чи день жалоби.

Проектом постанови проведення масового заходу дозволяється з 09.00 до 22.00 год., крім випадків, зазначених у розпорядженні Київської міської державної адміністрації.

У місцях проведення масових заходів забороняється самовільне встановлення малих архітектурних форм (кіосків, лотків, навісів, палаток, в т.ч. тимчасових та пересувних, призначених для роздрібної торгівлі, поштових та інших операцій, що встановлюються на відкритих територіях) та об’єктів зовнішньої реклами (рекламних тумб, будь-яких стендів, щитів, панно, прапорів, екранів, транспарантів, наклейок та ін.).

Організатори масових заходів зобов‘язані інформувати уповноважений орган у письмовій формі щодо зміни мети та/або регламенту проведення масового заходу не пізніше, ніж за 3 доби до проведення масового заходу.

Зауваження до нормативного акту приймаються до 12 жовтня ц.р.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Пістолетне право»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація не помирає від інфаркту, вона помирає тому, що в неї відібрали мову”
Ліна Костенко

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.