Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Кремлівська істерія. “Стратегічні партнери” з Україною розмовлятимуть ультиматумами

Імперія «Совок» 5701 перегляд

Опубліковано - 22.09.2011 09:57 | Всі новини | Версія для друку

Кремлівська істерія. “Стратегічні партнери” з Україною розмовлятимуть ультиматумами
Кремлівська істерія. “Стратегічні партнери” з Україною розмовлятимуть ультиматумами
На тлі суперечностей між Росією і Україною, в суботу, 24 вересня, в Москву на переговори приїжджає Президент Віктор Янукович.

Розмова, судячи з коментарів у російському МЗС, Кремля та Білому домі, очікується жорсткою, тому спілкуватися з Януковичем будуть відразу і Президент РФ Дмітрій Медвєдєв, і прем'єр Владімір Путін.

Переговори пройдуть у резиденції глави російської держави в Завидово, куди він і Владімір Путін прибудуть після виступу на з'їзді "Єдиної Росії".

"Чекаємо обміну думками по поточних торговельно-економічних питань. Зрозуміло, ми готові обговорювати тему Митного союзу (МС) і, звичайно, газову тематику", - зазначив тематику переговорів прес-секретар Путіна Дмітрій Пєсков, пише "КоммерсантЪ".

За даними джерел видання, Віктору Януковичу не слід розраховувати на поступки.

"Українському лідеру, в першу чергу, запропонують визначитися: або Україна вступає до Митного союзу і зберігає для себе російський ринок, або не вступає і втрачає його. Від цього буде залежати і доля української ГТС, і ціна на російський газ", - розповіло джерело видання.

"Настав момент істини. Він (Віктор Янукович) повинен зробити вибір, з ким він: з нами чи з Європою. На двох стільцях всидіти вже не вийде", - категорично заявили у Кремлі.

"Якщо Україна не вступить до МС, ми будемо змушені зайнятися імпортозаміщенням української продукції. І куди в цьому випадку вони подінуть своє машинобудування?", - розповіло джерело видання.

За його словами, загрози української сторони звернутися до суду, якщо газові контракти не будуть переглянуті, Росію не лякають.

Російський дипломат, що готує суботню зустріч зазначив: "Бажання Україна судитися в Стокгольмському арбітражі нас не лякає. Ми готові. Але в цьому випадку внутрішньополітичні втрати Януковича виявляться істотними. Туди ж викличуть Тимошенко і вона розповість все, що ще не встигла розповісти, причому прозвучить це з європейської майданчика. Ну і Путін ще до Швеції злітає".

Водночас, не дивлячись на настрої Росії, українська сторона розраховує на компромісне рішення.

"Будемо обов'язково домовлятися. Президент полетить в суботу в Росію, буде зустріч. Те, що вони (російська сторона) нам раніше пропонували, нам не підходило. Думаю, будемо шукати компроміс. Треба буде поступитися, і, напевно, всі це розуміють, що поступки повинні бути взаємними", - сказав український прем'єр Микола Азавов.

Водночас, українська сторона готується також до гіршого сценарію. У разі відмови Москви знизити ціну на газ, Київ погрожує підняти питання про підвищення ставки за транзит російського палива - майже в два рази.

Нагадаємо, днями глава українського уряду Микола Азаров заявив, що Україна готова законсервувати газотранспортну систему.

Від “Аратти”: те, що відбувається зараз між Києвом і Москвою - є показовим прикладом, який наочно показує чого коштує насправді дружба з Кремлем. Бо за двадцять років там досі не зрозуміли, що Україна - незалежна держава, і аж ніяк не "Кемська волость".

Можливо, десь, на підсвідомому рівні, російські керівники це розуміють. Як і розуміють те, що вони самі є заручниками власної ж пропаганди і недолугої політики, зщаснованій на тотальній клептоманії.

Це доводить потік "патріотичних" понтів у російських медіа. Бо навіть якщо Путін разом із Медвєдєвим у прилетять у Швецію на стратегічному бомбардувальнику, ця обставина аж ніяк не вплине на Стокгольмський арбітраж. Бо влада цієї країни не впливає на правосуддя. Швеція - не Росія. І Україні хоч і важко, але цілком можливо довести, що "газові угоди" підписувалися під брутальним тиском монополіста.

По суті, через ЗМІ Кремль вже фактично об'явив Україні, а з нею всій Європі - війну. Поки що тільки економічну. Відтак - миру вже не буде. Буде або капітуляція і здача України орді, або гідна відповідь загниваючому шматку імперії.

Чи розуміють це Янукович з Азаровим? Побачимо. Принаймні Азаров вже тримає у кишені білий прапорець.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Тільки люди розумом убогі, особливо недоумки та ідіоти, позбавлені національних прикмет”
Арсен Річі

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.