Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Патріарх Філарет і Митрополит Мефодій розпочали діалог зі створення в Україні єдиної Помісної Православної Церкви

Духовний світ 19205 переглядів

Опубліковано - 25.09.2011 13:54 | Всі новини | Версія для друку

Митрополит Мефодій і Патріарх Філарет. Фото УНІАН.
Митрополит Мефодій і Патріарх Філарет. Фото УНІАН.
Предстоятелів двох українських Церков заявили про початок процесу об`єднання Української Православної Церкви Київського Патріархату та Української Автокефальної Православної Церкви в єдину Помісну Православну Церкву.

14 вересня 2011 р. у приміщенні Київської патріархії УПЦ КП відбулася зустріч Предстоятелів Київського Патріархату Святійшого Патріарха Філарета і Української Автокефальної Православної Церкви Блаженнійшого Митрополита Мефодія. На зустрічі був присутній Президент України (2005-2010 р.) Віктор Ющенко, - повідомляє незалежний православний церковно-освітній інтернет-проект“Автокефалія”.

За підсумками зустрічі було складено спільну заяву двох Предстоятелів.

Спільна заява Предстоятелів Української Православної Церкви Київського Патріархату та Української Автокефальної Православної Церкви щодо діалогу з метою утворення в Україні єдиної Помісної Православної Церкви

14 вересня цього року з нашої спільної ініціативи та за сприяння Президента України (2005-2010 рр.) Віктора Ющенка відбулася наша зустріч з метою обговореня шляху подолання розділення Українського православ’я.

Ми свідомі того, що цей шлях — складний. Але, разом з тим, і ми самі, і єпископат, духовенство та вірні очолюваних нами Церков завжди розуміли і визнавали шкідливість існуючого розділення та виявляли бажання знайти спосіб його подолання.

Українське суспільство поділене — ми бачимо суперечки між політиками, спроби посіяти ворожнечу на ґрунті мови, національної належності, регіону проживання. На жаль, однією з причин поглиблення суспільного розділення є також і відсутність єдності Православної Церкви в Україні та викликана цим ворожнеча. Наше бажання — зробити для єднання українського суспільства те, що в наших силах, а саме — подолати церковне розділення.

На перешкоді єдності не раз поставали як зовнішні, так і внутрішні чинники, об’єктивні та суб’єктивні. Під час спілкування ми прийшли до спільного висновку: минулі непорозуміння та суперечки не повинні закривати нам шлях до діалогу, примирення та, у підсумку, досягнення церковної єдності.

Наша зустріч була плідною та взаємно корисною. У її підсумку між нами досягнуто домовленість розпочати кроки для відновлення діалогу мїж УПЦ Київського Патріархату та Українською Автокефальною Православною Церквою щодо відновлення єдності Православної Церкви в Україні. Ми закликаємо єпископат, духовенство та вірних очолюваних нами Церков, а також українську громадськість сприяти досягненню нашої спільної мети — остаточному утворенню в Україні єдиної Помісної Церкви. Ми сподіваємося, що з Божою допомогою та спільними зусиллями нам вдасться досягти цього.

Закликаємо на всіх Боже благословення!

МЕФОДІЙ,
Митрополит Київський і всієї України,

Предстоятель Української Автокефальної Православної Церкви

ФІЛАРЕТ,
Патріарх Київський і всієї Руси-України,

Предстоятель Української Православної Церкви Київського Патріархату
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Духовний світ»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Слово, що йде від серця, проникає в серце”
Нізамі

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.