Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Бабла на всіх не вистачає. Азаров хоче відродити совкові "Берізки"?

Назад в СРСР 6922 перегляди

Опубліковано - 27.09.2011 12:05 | Всі новини | Версія для друку

Такий вгляд мав центральний валютний магазин у столиці СРСР Москві
Такий вгляд мав центральний валютний магазин у столиці СРСР Москві
Прем’єр-міністр Микола Азаров заявив, що в Україні потрібно обмежити обіг долара й підсилити розрахункові операції у гривні.

Про це він сказав, коментуючи постанову НБУ щодо обміну валюти з паспортом.

Прем'єр також розповів, що у нього відбулася зустріч з головою Нацбанку Сергієм Арбузовим.

"Я сказав Сергію Геннадійовичу, що є окремі скарги, певні занепокоєння не тільки простих людей, а й з Асоціації українських банків (щодо обміну валюти з паспортом)", - зазначив Азаров.

Тому, за його словами, потрібно розглянути перший досвід і проблеми застосування обміну валют з паспортом.

"У мене не викликає сумнівів, що рішення Національного банку правильне. Треба нарешті серйозно займатись тіньовою економікою, виплатою зарплат в конвертах. Взагалі, долар не повинен ходити в нашій країні як засіб розрахунку. У нас нормальна валюта – це гривня", - наголосив Азаров.

Прем'єр підкреслив, що українська валюта надійна, стабільна, і вона повинна використовуватись при розрахункових операціях в Україні, а долар має застосовуватись для поїздки на відпочинок. "Його обіг у країні повинен бути обмежений", - підкреслив Азаров.

Прем'єр нагадав, що Україна протягом 20 років розраховувалась чужою валютою, а в Європі, за його словами, ніхто не розраховується гривнею, а тільки своєю національною валютою.

Нагадаємо, з 23 вересня обмін валют у будь-якій кількості здійснюється лише за пред'явлення документа, який засвідчує особу.

У свою чергу президент Асоціації українських банків Олександр Сугоняко негативно оцінює рішення про паспортизацію валютних операцій. За його словами, після введення паспортизації деякі банки у п'ять разів зменшили обсяг купівлі-продажу валюти, а на вулиці вийшли "міняйли".
А на цьомц фото 1980 року ми бачимо номенклатурника з глибинки, який тільки-но отоварився у у валютному магазині. Вікна не прозорі, аби не збурювати совєтський народ
А на цьомц фото 1980 року ми бачимо номенклатурника з глибинки, який тільки-но отоварився у у валютному магазині. Вікна не прозорі, аби не збурювати совєтський народ
Від “Аратти”: проФФесіонал Азаров, як годиться, продемонстрував свій традиційний рівень реліктового совка.

Адже, всім, хто має закінчену середню освіту відомо, що будь-яка вільноконвертована валюта є, так би мовити унівесальним платіжним засобом. Тому на Заході мешканцям країн, які не увійшли в єврозону, немає проблем ні з обмінними операціями, ні з розрахунками з платіжних карток. Зусиллями українських клептоманів-урядовців гривня не стала ВКВ і такої перспективи навіть не проглядається "в кінці тунелю".

Проте, введення "дикунської" практики дрібних обмінних операцій за пред'явленням посвідчення особи і контролем особистих даних громадянина є першим кроком до введення совкового адміністративно-бюрократичного регулювання внутрішнього валютного ринку, коли внутрішній курс валют визначався не ринковими законами, а "коефіцієнтом стелі" у кабінеті чиновника.

Нагадаю, що у совку доступ до іноземної валюти і обнних сурогатних платіжних засобів зонішторгівельного банку СРСР мало дуже обмедене коло громадян, ретельно перевірених КДБ(бо інакше за кордон ніхто потрапити не міг). Для таких громадян існувала спеціальна мережа магазинів "Берізка", в яких, за посвідченням особи зазначені громадяни і члени їхніх сімей мали змогу придбати товари за іноземну валюту та сурогантні платіжні засоби завнішторгбанку.

Отже, нам цікаво: куди ж ми прямуємо Миколо Яновичу, у роки вашої комсомольської юності? Що, бабла у ВКВ вже не вистачає для "своїх пацанів"?
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Назад в СРСР»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Той, хто проявляє жалість до ворога, безжалісний до самого себе”
Френсіс Бекон

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.