Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Кінець епохи: пішов з життя Стів Джобс

Втрата 11104 перегляди

Опубліковано - 6.10.2011 16:30 | Всі новини | Версія для друку

Кінець епохи: пішов з життя Стів Джобс
Кінець епохи: пішов з життя Стів Джобс
5 жовтня, після тривалої хвороби, у віці 56 років помер співзасновник корпорації Apple Стів Джобс.

Головну сторінку сайту компанії Apple зайняв чорно-білий фотопортрет Стіва Джобса і роки його життя - 1955-2011.

У пам'ятному записі компанії йдеться: "Компанія Apple втратила помітного і творчого генія, і світ втратив чудову людину. Тим з нас, кому досить пощастило знати Стіва і працювати з ним, втратили дорогого друга і натхненого наставника. Стів залишив після себе компанію, яку тільки він міг створити, і його дух назавжди буде опорою для Apple".

Вперше про серйозну хворобу Джобса стало відомо в 2003 році - йому був поставлений діагноз "рак підшлункової залози". У 2004 році він переніс успішну операцію.

У січні 2009 року Джобс знову пішов у шестимісячну відпустку через хворобу. Тоді лікарі знайшли в нього рак печінки. Після операції з пересадки органу та реабілітаційного періоду Джобс повернувся на роботу. Обидва рази протягом усього лікування Джобс продовжував керувати компанією з дому.

Офіційних коментарів від Джобса не надходило з січня, коли він пішов, "щоб сконцентруватися на своєму здоров'ї".

Спекуляції щодо стану здоров'я Джобса досягли апогею після того, як інформаційне агентство Bloomberg з технічної помилку в серпні 2008 року оприлюднило некролог голови Apple.

У серпні Джобс пішов з поста глави Apple, і вже iPhone 4S на цьому тижні представляв Тім Кук.
"Я назву компанію "Яблуко", якщо до 5 години ви не запропонуєте щось краще!"

Стів Джобс заснував компанію Apple в 1976 році разом зі Стівом Возняком (американцем уркаїнського походження, чиї батьки виїхали до США з Буковини- "Аратта") і Рональдом Уейном. У 1985 році він пішов звідти через розбіжності з вищим керівництвом корпорації, а в 1997 році повернувся і з 2000 року сам став її генеральним директором.

Протягом 10 років під керівництвом Джобса Apple вдавалося утримувати лідируючі позиції на ринку комп'ютерів. Успіх першої моделі комп'ютера від Apple, названої Apple I (було продано близько 200 таких машин, що для компанії-початківця - дуже хороший показник) було закріплено в 1977 році з випуском Apple II, який вважався найпопулярнішим персональним комп'ютером протягом 5 років.

Однак 1985 року на тлі випуску ряду невдалих моделей комп'ютерів (комерційний провал Apple III), втрати значної частки ринку й безперервних конфліктів у керівництві з Apple пішов Возняк, а через якийсь час компанію залишив і Стів Джобс.

У тому ж 1985 році Джобс заснував компанію NeXT, що спеціалізується в області створення апаратного забезпечення й робочих станцій.

Рік по тому Стів Джобс став одним із засновників анімаційної студії Pixar. Під керівництвом Джобса Pixar випустила такі фільми, як "Історія іграшок" і "Корпорація монстрів". У 2006 році Джобс продав Pixar студії Walt Disney за 7,4 мільйона доларів акціями компанії.

Джобс залишився в раді директорів Pixar і одночасно став найбільшою фізичною особою - акціонером Disney, отримавши в своє розпорядження 7% акцій студії.

Повернення Стіва Джобса в компанію Apple відбулося в 1996 році, коли заснована Джобсом компанія вирішила придбати NeXT. Джобс увійшов до ради директорів компанії і став тимчасовим керуючим Apple, що переживала в той момент серйозну кризу.

У 1998 році за ініціативою Джобса була припинена робота над відверто невдалими проектами Apple, у тому числі над PDA Newton.

У 2000 році з назви посади Джобса зникло слово "тимчасове", а сам засновник Apple потрапив у Книгу рекордів Гіннеса як генеральний директор з найскромнішою зарплатою в світі (за офіційними документами, зарплата Джобса на той момент становила 1 долар на рік) .

У 2001 році Стів Джобс представив перший плеєр iPod. Через кілька років продаж iPod стала основним джерелом доходу компанії. Під керівництвом Джобса Apple до 2006 року суттєво зміцнила свої позиції на ринку персональних комп'ютерів, чому сприяв перехід машин Macintosh на високопродуктивні процесори виробництва Intel.

У січні 2010 року Джобс представив публіці новий пристрій Apple - інтернет-планшет iPad, а у вересні остаточно пішов з компанії.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Втрата»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Природничі науки й релігію протиставляють одна одній лише люди, погано освічені як у першому, так і в другому”
П. Сабатьє, французький хімік, Нобелівська премія 1912 р.

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.