Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Те, що “пришили” Тимошенко - фактично дозволено Бакаю

Правосуддя 7672 перегляди

Опубліковано - 17.10.2011 13:09 | Всі новини | Версія для друку

Те, що “пришили” Тимошенко - фактично дозволено Бакаю
Те, що “пришили” Тимошенко - фактично дозволено Бакаю
Прокуратура заморозила кримінальну справу проти екс-керівника Держуправління справами Ігоря Бакая, порушено за тією ж статтею, що й справа Тимошенко.

Про це пише газета Дело з посиланням на лист старшого помічника прокурора Києва з питань забезпечення доступу до публічної інформації року.

Видання нагадує, що прокуратура так і не заперечила рішення Апеляційного суду Києва від 14 квітня 2010 року, що визнав правомірним закриття кримінальної справи проти Бакая.

Таким чином, уже 1,5 року правоохоронний орган, що обвинувачував Бакая в зловживанні службовим становищем і в перевищенні службових повноважень (ч.2 ст. 364, а також ч.3 ст.365 Кримінального кодексу, за яким кваліфікують обвинувачення проти Тимошенко), тримає паузу в гучній справі, відзначає газета.

Нагадаємо, в 2005 році Генпрокуратура порушила кілька кримінальних справ проти Бакая.

У правоохоронному органі його обвинувачували у відчуженні державного майна, незаконному формуванні джерел фінансування Держуправспаравами й наданні житла співробітникам ДУС, порушенні законодавства про бюджетну систему, службову недбалість, заволодіння чужим майном.

Зокрема мова йшла про відчуження майнових комплексів "Готелю "Дніпро", "Готелю "Україна", нерухомого майна Національного комплексу "Експоцентр України".

Крім того, Бакая й інших службових осіб ДУСі підозрювали в тому, що вони безоплатно використовували авіаційну техніку авіапідприємства "Україна", підлеглого Державному управлінню справами – протягом 2003-2004 р. за розпорядженням посадових осіб ДУС було незаконно виконано 68 комерційних рейсів на літаках і вертольотах державіапідприємтства на суму понад 1 млн. грн.

Були й менш серйозні обвинувачення, як наприклад, у тому, що в 2003-2004 р. Бакай видав розпорядження про виділення квартир своїм заступникам з перевищенням житлових норм.

Однак 23 березня 2010 року, одразу після того як до керівництва державою прийшла нова влада, Печерський суд Києва закрив всі кримінальні справи щодо колишнього керівника ДУС.

Одночасно суд зняв арешт з рухомого й нерухомого майна, коштів (у тому числі на рахунках у банках), цінних паперів, часток власності в підприємствах, які належать Ігорю Бакаю, його дружині й тестю - Наталі Бакай і Василю Козицькому.

Міжнародний розшук Бакая також за постановою суду був припинений. Прокуратура подала апеляцію на це рішення, однак 14 квітня 2010 року Апеляційний суд Києва визнав законність закриття всіх справ.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Правосуддя»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього. Хто не шанує видатних людей свого народу, той не вартий пошани”
Максим Рильський

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.