Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Крик від болю... Крик про допомогу!

Доброчинність Регіон: Львівська область 29234 перегляди

Опубліковано - 18.10.2011 23:15 | Всі новини | Версія для друку

Крик від болю... Крик про допомогу!
Крик від болю... Крик про допомогу!
У квартирі Пророків завжди грає музика. Бо – це єдине, що заспокоює Зоряну. Вона у батьків єдина донька. Вони кажуть, що до 3 років не помічали нічого тривожного. А вже потім почалися раптові приступи болю декілька разів на день.

Батько Роман розповідає, що лише у 12 років лікарі діагностували епілепсію:

«Найгірше те, що ми покинуті самі на себе. Для нас немає місця... Для Зоряни в Україні немає місця… Жодна школа, жодна лікарня, жоден притулок... Для нас варіант – хіба в інтернат для дітей психічно неповносправних, як кажуть, для «відказників». Нам пропонували написати заяву про те, що ми від Зоряни відмовляємось. Але я такого ніколи не зроблю! Тому, що це – вбивство своєї дитини. А на це я ніколи не піду!».

У Зоряни атрофована частина мозку. Це і є причиною приступів. Імениті професори кажуть, що дівчину врятує лише видалення цієї частини мозку. В Україні, Росії, Польщі таких операцій не роблять. Дівчину погодились оглянути німецькі нейрохірурги. Вони й підрахували, що на обстеження та операцію потрібно до 60 тисяч євро:

«Я не знаю, як буде далі… але нам бодай зняти оті приступи болю. Бо вже стільки років дивитися, як мучиться твоя дитина і нічим не могти допомогти і зарадити... Зрештою, ми не вічні… ми не вічні...».

Коли починається приступ болю батьки з Зоряною йдуть до лісу. Буває, що там вони проводять цілий день, за який проходять 10, а то й більше кілометрів. Адже біль викликає раптову невмотивовану агресію. Мама Зоряни, Любов Пророк, каже, що через біль Зоряна може бути небезпечною для людей:

«Прояв агресії може починатись вже тоді, коли починається приступ. Вона змінюється в очах, стає дуже нервовою. Біжить до кухні, куди-небудь і перевертає там усе. А після того страшно кричить...»

Приступи болю неможливо припинити ані таблетками, ані знеболюючим. Вони починаються дуже раптово і так само раптово закінчуються, каже тато Роман Пророк:

«Впродовж 5 хвилин їй хтось, наче, сверлить мозок… А потім все стихає…».

В лісі тато час до часу знімає Зоряну на камеру мобільного телефону. Він каже, що дівчиною часто цікавляться лікарі, зокрема й психіатри. А кожного до лісу не поведеш. Тому й закидає відео з донькою в інтернет. У соціальній мережі Facebook тато створив групу Зоряни Пророк.

Це для родини – єдиний вихід у світ… І, звісно, ще є ліс. Туди щоразу йдуть подалі від людей. Поки що сам на сам зі своїм болем. Крик від нього звучить як крик про допомогу. Хто його почув, може телефонувати за номером: +380 67 67 114 79 - тато Роман.

До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Доброчинність»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Скільки рабів, стільки ворогів”
Сенека

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.