Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Донецькі чорнобильці розпочали голодування, влада погрожує криміналом

За право людини Регіон: Донецька область 6856 переглядів

Опубліковано - 15.11.2011 12:12 | Всі новини | Версія для друку

Донецькі чорнобильці розпочали голодування, влада погрожує криміналом
Донецькі чорнобильці розпочали голодування, влада погрожує криміналом
Сьогодні вранці, 15 листопада, в Донецьку, біля будівлі облуправління Пенсійного фонду чорнобильці, афганці та діти війни оголосили голодування проти урізання пенсій і почали установку наметів.

Як пише видання "Острів", ще 218 протестувальників знаходяться біля будівлі облуправління Пенсійного фонду (ПФ), вимагаючи приїзду до Донецька прем'єр-міністра Миколи Азарова.

Згідно з повідомленням, вони готові приєднатися до голодування, яке сьогодні вночі в актовому залі облуправління Пенсійного фонду почав 41 учасник акції, однак протестувальників до будівлі не пускає міліція.

"Взагалі, про готовність приєднатися до голодування заявили 218 осіб. Але у зв'язку з тим, що при них не було медичних препаратів, люди змушені були їхати додому за медикаментами — комусь потрібен інсулін і т.п.", — уточнив лідер акції протесту, голова Донецької обласної організації ВГО інвалідів Чорнобильської катастрофи Чорнобиль-Єдність Микола Гончаров.

За його словами, голова Донецької обласної державної адміністрації (ДОДА) Андрій Шишацький веде переговори з прем'єр-міністром щодо їхніх вимог.

"А далі будемо дивитися по ситуації", — підкреслив Гончаров.

Повідомляється, що біля будівлі ПФ чергує швидка допомога, лікарі періодично надають медичну допомогу.

Крім того, сьогодні вранці стало відомо, що вчора, 14 листопада, подав у відставку начальник Головного управління ПФ у Донецькій області Георгій Якименко.

"Якименко вчора написав заяву на розрахунок", — заявила сьогодні керівник прес-служби голови ДОДА Римма Філь.

Як повідомили керівниуи акції, сьогодні вночі до протестувальників приїжджали прокурор області, начальнику УВС та губернатор і попередили, що за захоплення приміщення держустанови буде порушено кримінальну справу.

Нагадаємо, сьогодні вночі Шишацький під час розмови з чорнобильцями-інвалідами в актовому залі облуправління ПФ нібито заявив, що керівник Донецького обласного управління ПФ Якименко подав у відставку.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

В цілому, люди працюють більш напружено й більш інноваційно, якщо їх не примушують. Зовсім інша картина там, де їм жорстко вказують, що робити”
Соічіро Хонда

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.