Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Донецькі “рятувальники” вважають, що добивати хворих - це нормально

Пістолетне право Регіон: Донецька область 5492 перегляди

Опубліковано - 28.11.2011 10:26 | Всі новини | Версія для друку

Донецькі “рятувальники” вважають, що добивати хворих - це нормально
Донецькі “рятувальники” вважають, що добивати хворих - це нормально
70-річний Геннадій Конопльов, який помер в Донецьку під час демонтажу намету голодуючих чорнобильців, був хворий на ішемічну хворобу серця.

Про це повідомляє прес-служба Донецької облдержадміністрації з посиланням на прес-службу МНС України.

Згідно з повідомленням, у неділю, 27 листопада, о 18.30 до будівлі Управління Пенсійного фонду в Донецькій області прибули співробітники МНС, щоб демонтувати намет, згідно з постановою виконавчої служби. Намет був демонтований протягом 12 хвилин і відвезений до місця постійної дислокації. Співробітники міліції забезпечували правопорядок.

О 19.10 до лікарів звернулися пікетувальники з проханням надати медичну допомогу одному з учасників акції. В автомобілі швидкої допомоги, що чергував біля управління Пенсійного фонду, 70-річному чоловікові стали надавати допомогу.

В цей час пікетувальники оточили автомобіль швидкої допомоги та не давали йому виїхати з місця, де проводився пікет. Співробітникам міліції довелося організувати так званий «живий коридор», аби забезпечити транспортування людини. На жаль, в машині швидкої допомоги чоловік помер.

«70-річний мешканець Родинського Геннадій Іванович Конопльов 26 листопада звертався о 12.30 по допомогу до медиків, які чергували біля управління Пенсійного фонду, з приводу болю в грудях, про що було зроблено відповідний запис у журналі. Чоловікові поставили діагноз «ішемічна хвороба серця з ознаками стенокардії» і запропонували госпіталізацію. Від госпіталізації літня людина відмовилася», - сказано у повідомленні.

Як повідомлялося раніше, чорнобильці в Донецьку голодують з 15 листопада, вимагаючи виплати їм законні пенсії у повному обсязі. Вони погрожували самоспаленням, якщо силові структури застосують до них силу.

24 листопада вночі Донецький окружний адміністративний суд задовольнив позов Донецької міськради про заборону акції протесту-голодування біля будівлі обласного управління Пенсійного фонду через загрози теракту.

Станом на вчорашній день у наметовому містечку голодували 27 чорнобильців.

Учора ввечері протестуючі чорнобильці повідомили, що на територію наметового містечка раптово прийшли близько 30 співробітників міліції у формі. Вони, у свою чергу, запустили у всередину великого штабного намету «десь 10 молодиків, одягнених в цивільний одяг з баклажками води, які почали одразу поливати пічку (по центру намету стояла пічка-«буржуйка»), пішов дим».

«Ці молодики почали ламати внутрішні конструкції, які підтримують намет і одночасно ламати намет із-зовні. Це було явно сплановано», - зазначили очевидці.

«Разом з міліцією були і заступник начальника ГУ МВС України в Донецькій області Роман Романов, і начальник Донецького міського управління міліції Юрій Седнєв», - повідомив учасник акції, голова Донецької обласної організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів Чорнобильської катастрофи «Чорнобиль-Єдність» Микола Гончаров.

Після того, як штабний намет став наповнюватися димом, всі 27 голодуючих інвалідів-чорнобильців вийшли з неї, а одному з них стало зле, він знепритомнів, і його забрали в автомобіль швидкої допомоги.

Від “Аратти”: власне кажучи, пояснення прес-служби Донецької МНС фактично підтверджують брутальність дій їхніх співробітників стосовно голодуючих інвалідів-чорнобильців.

По-перше, демонтаж намету не повинен був відбуватися у темний час доби, з міркувань безпеки. По-друге, не можна демонтувати намет, в якому знаходяться люди і тим більше - труїти їх димом від пічки. По-третє, оскільки там знаходилися хворі інваліди, то, перед демонтажем, відповідно МНС, мало б забезпечити їхню евакуацію у медичні установи. По-четверте, виконання судового рішення мають здійснювати судові виконавці, а не МНС, яка не уповнеоважена для таких дій. По-п'яте, повторюємо, працівники міліції мали б одразу ж після настання тяжких наслідків від дій МНСників припинити їхні дії, зафіксувати місце події і свідків та виколикати криміналістів та слідчого прокуратури.

Якщо цього не було зроблено, то очевидно, що у лдіях посадових осіб, які "виконували" рішення суду є ознаки кримінального злочину.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Пістолетне право»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чудо не суперечить законам природи - воно суперечить нашим уявленням про неї ”
Блаженний Августин

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.