Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Азаров вважає, що вимоги чорнобильців виконувати закони - провокація

Влада 4656 переглядів

Опубліковано - 30.11.2011 12:21 | Всі новини | Версія для друку

Азаров вважає, що вимоги чорнобильців виконувати закони - провокація
Азаров вважає, що вимоги чорнобильців виконувати закони - провокація
Прем’єр Микола Азаров заявив, що руками чорнобильців з урядом борються професійні популісти і провокатори.

Про це Азаров сказав на засіданні уряду у середу.

За словами прем’єра, що в питанні пенсій для чорнобильців уряд повинен "виходити з реальних розрахунків, оперувати реальними ресурсами".

"Нам дісталася нелегка спадщина і непрості часи. Ми бачимо, що робиться в Європі, світі. Я нікого не лякаю, але треба все зважувати і створювати власний запас міцності… На жаль, останні події демонструють, що нам опонують професійні популісти, навіть провокатори, які людське горе використовують як таран для боротьби за власну політичну вигоду. Це не тільки не гідно, але й небезпечно", - зазначив Азаров.

Смерть протестувальника у Донецьку глава уряду назвав "надзвичайно трагічною подією".

"Померла літня людина, яка вийшла протестувати. Причому померла тоді, коли компроміс було знайдено, але його не донесли до людини. Це жахлива несправедливість. Протести закінчаться, а людину не повернеш. Тому всім треба задуматись", - сказав він.

Прем’єр запевнив, що протягом останніх тижнів уряд здійснює "системний пошук справедливого рішення проблеми пенсій ліквідаторів Чорнобильської катастрофи". Він також розповів про проект постанови, який уряд узгодив з чорнобильцями. Згідно з проектом, з 1 січня 2012 року чорнобильцям буде здійснено перерахунок пенсій.

"З 1 січня 2012 року розмір середньої пенсійної виплати чорнобильцям збільшиться з 1815 у 2011 році до 4129 гривень у 2012 році", - сказав Азаров.

Також, за його словами, для дітей-інвалідів з числа потерпілих від чорнобильської катастрофи середня пенсійна виплата збільшиться вдвічі, для інвалідів 1-ї групи з числа потерпілих від чорнобильської катастрофи розмір пенсійні виплати будуть збільшені з 767 до 1553 гривень.

"Працездатні особи, які втратили годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи, у середньому замість 1787 гривень будуть отримувати 3750 гривень у 2012 році", - глава уряду.

Як повідомлялося раніше, напередодні мітингувальники під Кабміном влаштували багатотисячну акцію. Влада пішла їм на поступки, погодившись підняти пенсії чорнобильцям
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Найкращі закони народжуються зі звичаїв”
Жозеф Жубер

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.