Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Навіщо одеситам опалення? І так зима тепла

Регіональні новини Регіон: Одеська область 9360 переглядів

Опубліковано - 7.12.2006 13:31 | Всі новини | Версія для друку

Навіщо одеситам опалення? І так зима тепла
Навіщо одеситам опалення? І так зима тепла
350 тис. жителів Одеси в ніч з 5 проти 6 грудня залишилися без теплопостачання через скорочення постачань газу місту, викликаного низьким рівнем розрахунків населення за тепло.

Про це журналістам повідомив голова правління газопостачального підприємства «Одесагаз» Ігор Учитель.

За його словами, на житловому масиві Селище ім. Таїрова (Київський район Одеси) через нестачу газу почалося автоматичне відключення систем газопостачання і, щоб мережі увійшли в нормальний режим і стабілізувався тиск газу, 6 грудня довелося в примусовому порядку відключити 2 котельні - «Південну-1» і «Південну-2».

«Несплата споживачів приводить до того, що зменшується постачання газу на область, знижується тиск, збільшується швидкість руху газу по трубопроводах, міняються нормальні режими, що приводить до розбалансування системи і створення аварійних ситуацій, що й сталося вночі на Таїрова. Одесі тільки дивом вдалося уникнути техногенної катастрофи», - сказав голова правління.

За словами Учителя, він не знає, коли буде розв’язано проблему і поновлено теплопостачання.

Учитель закликав жителів Одеси заплатити за тепло і газ, щоб не створювати аварійні ситуації.

Як пояснив представник комунального підприємства «Теплопостачання міста Одеси», населення винне цій організації за спожиту теплу і гарячу воду більше 30 млн. гривень (борги поточні і за останніх 3-4 роки). Своєю чергою заборгованість «Теплопостачання міста Одеси» перед «Одесагазом» за спожитий газ становить близько 27 млн. гривень.

За даними представника підприємства, зараз для котельних міста встановлено добовий ліміт споживання газу приблизно 700 тис. куб. м на добу, в той час як для повноцінної подачі тепла і гарячої води необхідно 1,3 млн. кубометрів газу на добу.

Як повідомлялося, теплом і гарячою водою Одесу забезпечують два підприємства: державне підприємство «Теплоелектроцентраль» (центр міста) і комунальне підприємство «Теплопостачання міста Одеси».

Газ «Одесагазу» постачає компанія «Газ України» (дочірнє підприємство Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України»).

В Одесі проживає 1,04 млн. мешканців.

Від “Аратти”: Загальновідомо, що одесити полюбляють жарти. Вдалим жартом, очевидно, стали для них вибори, а точніше - влада, сформована місцевими виборцями і на рівні регіону, і на рівні держави. Як бачимо, не без допомоги “братньої” Росії, правляча коаліція прикладає максимальні зусилля для зростання добробуту виборців не тільки сьогодні, а й завтра. Про що свідчить їхня, виборців, платоспроможність щодо міцевих тарифів на комунальні послуги.

Від себе ми можемо лише додати, що поффесіональний уряд вже підготував ім, своїм виборцям новорічний презент у вигляді нового підвищення цін на тіж самі послуги. Й завдяки братній Росії, точніше новим цінам на газ, які правляча коаліція вважає своїм вагомим здобутком. Втішає одне - поки що зима тепла. І всього три місяці.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Регіональні новини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ваша так звана релігія діє як опій: вона заманює і приглушує болі замість того, щоб надати сили”
Новаліс

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.