Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Донецька міліція не довела свою непричетність до смерті протестувальника

Скандал Регіон: Донецька область 5860 переглядів

Опубліковано - 6.12.2011 17:07 | Всі новини | Версія для друку

Донецька міліція не довела свою непричетність до смерті  протестувальника
Донецька міліція не довела свою непричетність до смерті протестувальника
Міліція не надала переконливих доказів того, що смерть чорнобильця Геннадiя Конопльова в Донецьку не стала наслідком дій правоохоронців.

Про це заявив член робочої групи при МВС щодо розслідування смерті чорнобильця Михайло Каменєв на прес-конференції в середу.

У свою чергу голова робочої групи Володимир Чемерис повідомив, що під час розтину тіла Конопльова жодних ознак насильницької смерті не виявлено.

"Проте ми переконані, що існує причинно-наслідковий зв’язок між смертю чорнобильця і демонтажем намету протестуючих", - додав він.

Головною причиною даного інциденту, на думку робочої групи, є те, що міліція не попередила належним чином чорнобильців про демонтаж намету, що і призвело до смерті Конопльова.

За висновками робочої групи, полковник міліції Сєднєв не мав права звертатися до міського голови Донецька з проханням через суд заборонити всі мирні зібрання на території міста.

Крім того, дії, здійснені представниками влади 27 листопада на акції протесту чорнобильців, не були виконанням рішення суду про заборону мирного зібрання, отже – незаконними.

"Будь-які заяви представників органів влади щодо виконання МНС чи МВС рішень суду є неправдивими", - йдеться у висновках робочої групи.

За словами Чемериса, звіт робочої групи є дійсним, оскільки його підписали голова і секретар. Робота групи була завершена 2 грудня.

Володимир Чемерис на прес-конференції передав висновки робочої групи прес-секретарю МВС Володимиру Поліщуку.

Водночас, як заявив "Українській правді" заступник голови робочої групи Андрій Сафоненко, робота групи ще не закінчена.

"Робота групи ще не закінчена, вона буде закінчена тільки у четвер. Громадська рада не прийняла звіт від групи", - сказав він.

Як відомо, 27 листопада у Донецьку під час розгону наметового містечка загинув інвалід-чорнобилець Геннадій Конопльов.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Тільки люди розумом убогі, особливо недоумки та ідіоти, позбавлені національних прикмет”
Арсен Річі

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.