Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Гоголь, зупиняючись у німецьких готелях, підписувався як “Гоголь-українець”. Гоголя не любили в Росії, бо героїчною і красивою показував він Україну, а нерозумною і дикою Московщину. “Киньмо Московщину… Для кого ми працюємо?… Поїдемо до Києва, адже він наш, не їхній”, – писав він у листі до другого українця – Михайла Максимовича, видатного нашого вченого-природознавця, історика, філософа, фольклориста.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У столиці масові протести проти підвищення тарифів

Регіональні новини Регіон: м.Київ 9491 перегляд

Опубліковано - 7.12.2006 17:33 | Всі новини | Версія для друку

У столиці масові протести проти підвищення тарифів
У столиці масові протести проти підвищення тарифів
Сьогодні під стінами Київської міської державної адміністрації (КМДА) понад 5 тис. мітингуючих протестують проти підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги в Києві.

Рух по вул. Хрещатик затруднений, але відкритий. Мітинг організований опозиційним об'єднанням в Київській міській раді "Демократичний Київ", у яке входять представники фракцій БЮТ, "Наша Україна" і блоку Віталія Клічко. Раніше планувалося, що у мітингу братимуть участь понад 15 тис. чоловік.

Мітингуючі вимагають відставки мера Києва Леоніда Черновецкого за те, що він підписав розпорядження, згідно з яким у столиці України з 1 грудня тарифи на житлово-комунальні послуги (ЖКП) виросли в 3,4 рази.

Охорону порядку біля держустанови підтримують співробітники міліції та представники спецпідрозділу "Беркут".

Слід зазначити, що сотні киян подали позови до суду про неправомірність підвищення тарифів на ЖКУ. Днями до них приєднався попередній голова КМДА Олександр Омельченко. За його словами, нові тарифи не є юридично обгрунтованими, оскільки відповідне розпорядження не зареєстроване у Міністерстві юстиції, підвищення тарифів не має економіко-технічного обгрунтування, оскільки рішення не пройшло науково-технічної експертизи, як того вимагає закон, а також не врахований найголовніший - соціальний аспект.

Тим часом, перший заступник главі КМДА Анатолій Голубченко вважає, що підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги в Києві дозволить запобігти відключенню міста від газопостачання. "Борг "Київенерго" перед "Газом України" за газ на сьогодні складає 170 млн. грн, і у разі несплати боргу Києву загрожує відключення від газопостачання", - сказав він журналістам.

Одночасно із вуличними протестами киян розпочалася сесія Київради, на якій депутати від опозиції вимагали розгляду рішення про скасування тарифів, введених 1 грудня. Однак, засідання перейшло у силове протистояння.

В Київраді сталася бійка між депутатами, в результаті якої постраждав депутат від фракції БЮТ Віктор Наумко.

Бійка сталася після того, як секретар Київради Олесь Довгий спробував поставити на голосування проект постанови більшості, яка передбачає створення депутатської комісії, яка вивчить доцільність та обґрунтованість підвищення тарифів.

Після цього опозиція знову заблокувала трибуну Київради та ввімкнула сирени. У свою чергу депутати з Блоку Черновецького спробували прорватися до трибуни, після чого сталася бійка. У бійці також були помічені сторонні особи. В результаті бійки серйозно постраждав депутат від фракції БЮТ Віктор Наумко. Він втратив свідомість.

Після бійки у сесійній залі Київради були вимкнені всі монітори, по яких транслюють сесію.

За словами Наумка, побив його депутат однієї з районних рад Києва від Блоку Черновецького. Одразу після інциденту нападник вибіг на вулицю на очах журналістів.
У свою чергу прес-служба БЮТ повідомляє, що Наумка було госпіталізовано із сесійної зали каретою швидкої допомоги.

“Під час блокування депутатами фракції БЮТ трибуни до зали Київради увірвалися коротко стрижені молодики спортивної статури із значками депутатів райрад. Вони вчинили напад на депутатів фракції БЮТ. Один з молодиків вдарив депутата від БЮТ Віктора Наумка, після чого той втратив свідомість”, - йдеться у повідомленні БЮТ.

У свою чергу депутат від фракції „Наша Україна” Зорян Шкіряк в інтерв’ю журналістам заявив, що „сьогодні відбулася брутальна жахлива провокація за участю міського голови та команди, яка його підтримує”.

Він також заявив, що під час бійки у сесійній залі Київради були присутні особи „відповідної зовнішності”, які не мають права там знаходитися.

„На жаль, сьогодні ми спостерігаємо те, що Київрада перетворюється в брутальний, бандитський орган”, - зазначив він.

Як повідомлялося раніше, Президент України Віктор Ющенко вважає невиправданим підвищення тарифів на ЖКУ в Києві. Про це напередодні повідомила його прес-секретар Ірина Ваннікова, відзначивши, що таку думку Президент висловив за підсумками зустрічі з Л.Черновецьким. За словами І.Ваннікової, Президентові незрозуміла формула розрахунку тарифів зважаючи на їх низьку якість. На думку В.Ющенка, міська влада також не гарантує соціального захисту малозабезпечених жителів столиці. "Президент переконаний, що пріоритетним напрямом роботи КМДА повинна стати реформа ЖКК", - сказала вона.

Слід зазначити, що в деяких регіонах України тарифи на житлово-комунальні послуги вже підвищилися. У той же час, уряд не зможе встановити єдині для всіх регіонів базові тарифи. Про це заявив сьогодні заступник міністра будівництва, архітектура і ЖКК Григорій Семчук, виступаючи на засіданні профільного парламентського комітету. Він відзначив, що це залежать від технологічних умов. Наприклад, від того, здійснюється водопостачання з поверхневих джерел або з підземних свердловин. Крім того, величина тарифів залежить від зношеності устаткування, яка відрізняється на різних підприємствах.

Нагадаємо, що в законопроекті народного депутата Ярослава Сухого (ПР), який розглядався на сьогоднішньому засіданні комітету, пропонується надати Кабміну повноваження по встановленню верхнього граничного рівня комунальних тарифів у разі їх надмірного підвищення. Комітет ухвалив рішення відкласти розгляд даного законопроекту.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Регіональні новини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

В цілому, люди працюють більш напружено й більш інноваційно, якщо їх не примушують. Зовсім інша картина там, де їм жорстко вказують, що робити”
Соічіро Хонда

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.