Аратта - На головну

5 травня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- у 1919-1920 роках Кам`янець-Подільський ненадовго став державним центром України - останньою столицею УНР. Сюди перемістилися Директорія та Уряд УНР. В місті постав Комітет охорони Республіки. Однак у 1920 році Червона армія розгромила війська УНР.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


“Відбілений” Кучма зажадав покарання тих, хто задокументував його стиль керівництва державою

Кримінал 5672 перегляди

Опубліковано - 14.12.2011 14:57 | Всі новини | Версія для друку

“Відбілений” Кучма зажадав покарання тих, хто задокументував його стиль керівництва державою
“Відбілений” Кучма зажадав покарання тих, хто задокументував його стиль керівництва державою
Другий Президент України (1994-2005) Леонід Кучма наполягає на продовженні розслідування “касетного скандалу” і пошуку винуватців убивства журналіста Георгія Гонгадзе.

Мова про це йде в повідомленні адвокатів Кучми Сергія Ульянова і Віктора Петруненко.

Коментуючи рішення Печерського райсуду Києва про скасування постанови Генпрокуратури про порушення кримінальної справи щодо Кучми за звинуваченням у причетності до вбивства Гонгадзе, другий президент сказав: "Ухвалене сьогодні рішення - необхідне, але не достатнє".

"Недостатньо зняти підозри з президента Кучми, але залишити їх на українській владі, на самій державі. Необхідно змити пляму з репутації країни. А це неможливо до моменту, поки не буде знайдено справжніх організаторів та замовників цієї найстрашнішої антиукраїнської провокації новітнього часу - "касетного скандалу" та зникнення Георгія Гонгадзе. Лише знайшовши справжніх керівників цієї змови проти основ держави, Україна може довести всьому світові, що вона здатна захищати свої інтереси", - вважає Кучма.

"Моя мета - не тільки реабілітація мене особисто. Справа моєї честі - повернення доброго імені не тільки Кучми, а й України, на чолі якої я стояв більше десятиліття. Я наполягаю на тому, щоб розслідування "касетного скандалу", пошук його замовників і істинних винуватців вбивства Георгія Гонгадзе було продовжено. Зі свого боку я готовий зробити для цього все, що тільки може знадобитися від мене", - підкреслює другий Президент.

Коментуючи рішення суду, адвокати Кучми Ульянов і Петруненко зазначили: "З самого початку кримінального переслідування Леоніда Даниловича було очевидним, що він непричетний до трагічних подій, які сталися з Георгієм Гонгадзе, і тому немає і не могло бути законних підстав для порушення кримінальної справи стосовно Леоніда Кучми".

"Ми вказували на фальсифікації і незаконність так званих "записів Мельниченка", його заздалегідь неправдиві, а точніше хибні свідчення, які слугували основою для кримінального переслідування другого президента України", - йдеться у повідомленні.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Кримінал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Бог, що створив світ і все, що в ньому, бувши Господом неба і землі, не в рукотворних храмах живе ”
Діяння апостолів, 17, 24

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.