Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Білоруські чекісти-збоченці депортували українських дівчат

Імперія «Совок» 5953 перегляди

Опубліковано - 21.12.2011 11:41 | Всі новини | Версія для друку

Українки після екзекуції
Українки після екзекуції
Співробітники Єльського РВВС у Білорусі сьогодні вночі передали активісток Femen українським дипломатам.

Про це УНІАН повідомив прес-секретар Посольства України в РБ Олексій Ємельянченко.

Як повідомили в посольстві, дівчат забрав консул України. Активісток вивели з РВВС, посадили в автомобіль консула, і машина у супроводі прикордонників на «УАЗі» виїхала з двору міліції.

Білоруські прикордонники, які супроводжували активісток, заявили, що громадянки України будуть депортовані на батьківщину через пункт пропуску «Нова Рудня». Факт депортації підтвердили і в черговій частині відділу міліції.

Як повідомлялося, активістки Femen були затримані міліцією в прикордонній зоні в селі Беки Гомельської області й доставлені в Єльське РВВС. Туди ж приїхав консул України з копіями паспортів дівчат.

Раніше, 19 грудня, три активістки Femen, оголившись до пояса перед входом в будівлю КДБ Білорусі, впродовж кількох хвилин тримали плакати з написами: Freedom to political prisoners («Свободу політичним в`язням» - УНІАН) і «Живе Білорусь!». Це ж гасло, «Живе Білорусь!», вони скандували. Акція була приурочена до роковин розгону опозиційного мітингу 19 грудня 2010 року, учасники якого були не згодні з офіційними підсумками президентських виборів.

Після закінчення акції охорона будівлі КДБ затримала оператора газети «Наша ніва» Тетяну Гаврильчук і незалежного фотографа Юлію Дорошкевич. Була затримана також оператор Femen громадянка Австралії Кітті Грін. Зараз відомо, що К.ГРІН депортували до Литви, журналістів відпустили увечері.

За інформацією лідера руху Femen Ганни Гуцол, у Білорусі активісток української організації Femen побили, обстригли волосся, забрали у них документи і телефони. У результаті вони опинилися в півтора кілометрах від українського кордону, вийшли до села Беки, де звернулися до місцевих жителів. Згодом приїхала міліція і забрала їх у відділ.

Як повідомлялося раніше, білоруське МВС і КГБ офіційно заявляли, що гадки не мають хто затримував українських дівчат і взагалі нічого про них не чули.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Навчаючи інших, ми вчимося самі”
Сенека

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.