Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Російський міжпланетний корабель впаде на голови афганців

Світ навколо нас 4718 переглядів

Опубліковано - 26.12.2011 16:19 | Всі новини | Версія для друку

Російський міжпланетний корабель впаде на голови афганців
Російський міжпланетний корабель впаде на голови афганців
Російська міжпланетна станція Фобос-Ґрунт увійде 14 січня в атмосферу і впаде на південному заході Афганістану, в провінції Гельменд, свідчать попередні дані стратегічного командування США.

Згідно з розрахунками американських військових, апарат увійде в атмосферу близько 22:27 за Гринвічем 13 січня (00:22 14 січня за Києвом) і впаде в точці з координатами 30,7 градуса північної широти і 62,3 градуса східної довготи на південному заході Афганістану, недалеко від міста Мірабад.

Разом з тим, ці дані носять лише попередній характер і можуть бути переглянуті.

Після входу станції Фобос-Ґрунт в атмосферу на поверхню Землі можуть впасти спускний апарат і деякі тугоплавкі елементи двигунів, зокрема камери згоряння. Пляму падіння апарату розміром у кілька сотень кілометрів можна буде передбачити не раніше, ніж за кілька годин до падіння.

Автоматична міжпланетна станція Фобос-Ґрунт, призначена для вивчення супутника Марса Фобоса, зокрема, для збору ґрунту з його поверхні, була запущена 9 листопада українською ракетою Зеніт-2SБ, проте апарат не вдалося вивести на потрібну орбіту через збій у системі управління. Роскосмос визнавав, що є вірогідність падіння станції на Землю в перших числах січня.

Ця перша спроба російських вчених відправити в космос міжпланетний зонд за останні 15 років. У 1996 році апарат Марс-96 не вийшов на орбіту і впав в океан. Проект Фобос-Ґрунт коштував Росії п'ять мільярдів рублів. Підготовка до реалізації проекту почалася в кінці липня.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо знаєш себе і супротивника, то завжди виграватимеш. Якщо знаєш себе, але не знаєш супротивника - один раз переможеш, всі інші - програєш. Якщо не знаєш ні себе, ні його - завжди програватимеш”
Цзу Дзинь

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.