Аратта - На головну

27 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ксенія Ляпіна: олігархи - причина повільного розвитку демократії в Україні

Економіка 7893 перегляди

Опубліковано - 9.12.2006 17:01 | Всі новини | Версія для друку

Ксенія Ляпіна: олігархи - причина повільного розвитку демократії в Україні
Ксенія Ляпіна: олігархи - причина повільного розвитку демократії в Україні
В Україні до цих пір існує модель, в якій переважають олігархи і робочий клас, що є основною причиною повільного і суперечливого розвитку демократії.

Розвиток малого і середнього бізнесу на Україні кількісно відповідає показникам країн Євросоюзу. Таку точку зору виразила голова ради підприємців при Кабінеті міністрів України народний депутат фракції “Наша Україна” Ксенія Ляпіна, повідомляє Regnum.

За її словами, на Україні налічується 2 млн. 253 тис. суб'єктів малого підприємництва. “Це означає 48 суб'єктів малого бізнесу на 1 тис. чоловік, що цілком відповідає аналогічним показникам розвинених країн світу”, - відзначила Ксенія Ляпіна.

Вона також відмітила, що в країнах Центральної і Східної Європи економічне зростання і поява нових робочих місць впродовж останніх 14 років були результатом зростання малого і середнього бізнесу. Проте на Україні, за її словами, домінуюче положення мають великі виробники з “левовою часткою” внеску в економічне зростання.

Ксенія Ляпіна відзначила, що в країнах Центральної і Східної Європи малий і середній бізнес створили економічні передумови для швидкого зростання середнього класу, який служить основою демократичного суспільства. Проте в Україні, за словами Ляпіною, до цих пір існує модель, в якій переважають олігархи і робочий клас, що є основною причиною повільного і суперечливого розвитку демократії. Ксенія Ляпіна підкреслила, що такі чинники можуть пошкодити стратегічним цілям України щодо приєднання до європейського співтовариства.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія народу починається не з писемних згадок про нього, а з тих часів, які історична пам'ять цього народу зберегла””
Юрій Шилов

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.