Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Гоголь, зупиняючись у німецьких готелях, підписувався як “Гоголь-українець”. Гоголя не любили в Росії, бо героїчною і красивою показував він Україну, а нерозумною і дикою Московщину. “Киньмо Московщину… Для кого ми працюємо?… Поїдемо до Києва, адже він наш, не їхній”, – писав він у листі до другого українця – Михайла Максимовича, видатного нашого вченого-природознавця, історика, філософа, фольклориста.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Помер Аугусто Піночет

Втрата 12268 переглядів

Опубліковано - 10.12.2006 22:24 | Всі новини | Версія для друку

Аугусто Піночет: “Ми врятували Чилі від тоталітаризму і привели країну до перемоги демократії, благами якої користуються всі наші співвітчизники”
Аугусто Піночет: “Ми врятували Чилі від тоталітаризму і привели країну до перемоги демократії, благами якої користуються всі наші співвітчизники”
В неділю на 92-му році життя помер колишній чилійський диктатор Аугусто Піночет, повідомляє Reuters з посиланням на телебачення Чилі.

"Він помер в оточенні своїх рідних", - повідомив Хуан Ігнасіо Вергара, лікар Військового госпіталю Сантьяго, в якому знаходився Піночет.

Піночет був госпіталізований 3 грудня з підозрою на обширний інфаркт. Йому була зроблена операція ангіопластики, метою якої було розблокування перекритої тромбом артерії. Чилійські власті дали дозвіл покласти Піночета в лікарню, після того, як за нього була внесена застава - він з 27 листопада знаходився під домашнім арештом.

Нагадаємо, що Піночета звинувачували у викраданні двох своїх політичних супротивників в 1974 році. Судовий імунітет з нього був знятий 12 жовтня 2006 року у зв'язку зі звинуваченнями в причетності до вбивства ученого Еухеніо Берріоса в 1992 році.

Аугусто Піночет (Augusto Jose Ramon Pinochet Ugarte) народився 25 листопада 1915 року в чилійському місті Вальпараісов. У червні 1973 президент-соціаліст Сальвадор Альєнде призначив його головнокомандуючим збройними силами Чилі. 11 вересня того ж року Піночет очолив військовий переворот в республіці, в ході якого Альєнде загинув. У 1974 році Піночет призначив себе президентом і залишався на чолі держави до 1990 року.

Під час святкування свого 91-ліття заявив, що бере на себе повну політичну відповідальність за всю події в країні в роки його правління, повідомляє The Daily Telegraph.

День народження генерал справляв у себе удома в Сантьяго. Звернення Піночета до присутніх зачитала його дружина Лусія Іріар в той час, як, відзначає видання, "немічний диктатор тримав її руку".

"Сьогодні, під кінець моїх днів, я хочу сказати, що не тримаю ні на кого зла", - почав своє послання Аугусто Піночет. Поваління соціалістичного режиму президента Сальвадора Альєнде в 1973 році було "необхідним кроком, що дозволив запобігти розпаду Чилі і зробити країну головним гравцем в Латинській Америці", відзначив він.

Колишній диктатор засудив переслідування своїх сподвижників, заявивши, що "хоробрість і рішучість цих людей перетворили Чилі в найбагатшу країну регіону".

"Вони врятували Чилі від тоталітаризму і привели країну до перемоги демократії, благами якої користуються всі наші співвітчизники", - підкреслив Піночет.

В кінці свого послання генерал виразив упевненість, що, "коли уляжуться всі політичні пристрасті, історія об'єктивно оцінить нашу роботу".

Всього за час правління Аугусто Піночета, з 1973 по 1990 рік, в Чилі були убиті або безслідно зникли, за деякими даними, близько трьох тисяч осіб. Відповідальність за ці злочини покладається на співробітників таємної поліції диктатора - DINA.

Після відставки проти генерала неодноразово збуджувалися кримінальні справи по звинуваченнях в причетності до вбивств і тортурах людей, але діловиробництво по ним припинялося унаслідок слабкого здоров'я і похилого віку обвинуваченого.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Втрата»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Кількатисячолітня безперервна традиція густонаселеної Пра-України... дає сучасним українцям доказ непорушності володіння своєю землею упродовж тисячоліть. Треба визволитися від змови істориків.”
Юрій Липа

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.