Аратта - На головну

12 травня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Росія позбавляється соціального тягару - своїх хворих громадян

Світ навколо нас 6754 перегляди

Опубліковано - 10.12.2006 22:50 | Всі новини | Версія для друку

Росія позбавляється соціального тягару - своїх хворих громадян
Росія позбавляється соціального тягару - своїх хворих громадян
Росія не виходить із стану шоку від третьої за добу великої пожежі в медичних закладах.

9 людей загинули і 16 серйозно травмовані у вогні в психоневрологічному інтернаті під містом Тайга у Кемеровській області.

Вогонь спалахнув напередодні увечері. У будинку були 223 людини, разом з персоналом. Рятувальники і слідчі не виключають версії підпалу принаймні у двох випадках, однак правоохоронці поки не пов’язують ці три пожежі.

Лише вчора у московській наркологічній клініці у пожежі загинуло 45 пацієнтів, а під Тверрю з психоневрологічного інтернату довелося евакуювати понад 300 людей.

Жертвами пожежі у московській нарколікарні стали 45 людей
45 людей загинули, десятки поранені внаслідок пожежі, яка спалахнула минулої ночі у жіночому відділенні московської наркологічної лікарні номер сімнадцять. Врятували 214 пацієнтів. Трагедію називають найстрашнішою пожежею в Москві за останні три роки: у листопаді 2003-го внаслідок загоряння у гуртожитку Російського університету дружби народів загинули 44 і постраждали понад 150 людей.

Займання сталося о 1:40 ночі за московським часом у їдальні на другому поверсі п’ятиповерхового будинку. Пожежі дали четверту категорію за п’ятибальною шкалою. Вогонь загасили через годину після отримання пожежниками сигналу.

Клінічна лікарня №17 – найбільша в Росії наркологічна установа на три тисячі місць. У березні цього року після перевірки на пожежну безпеку експерти виявили численні порушення, однак влада обмежилися попередженням. Саме ці порушення і безвідповідальні дії персоналу клініки при евакуації людей могли стати причиною смерті 45-ти людей. Прокурор Москви Юрій Сьомін повідомив, що за фактом трагедії порушено кримінальну справу.

Юрій Сьомін, прокурор Москви:
"Мы рассматриваем все версии этой трагедии. Следствие не исключает, что это мог быть и поджог".

Начальник управління Держпожежнагляду Міністерства з надзвичайних ситуацій Росії Юрій Ненашев додав: він "на 90 відсотків упевнений", що це був підпал. За його словами, осередок займання був у дерев’яній шафі в їдальні на другому поверсі лікарні. Ненашев стверджує, що найголовнішою причиною такої кількості жертв стали ґрати на вікнах, які співробітники клініки так і не змогли відчинити.

Юрій Ненашев, начальник управління Держпожежнагляду Міністерства з надзвичайних ситуацій Росії:
"Когда люди побежали к лестницам пожарного выхода – они были в решётках, окна в решётках. Люди пытались выбраться и задохнулись в ядовитом газе. Четыре сотрудника клиники хотели помочь, но так и не открыли решётки и спаслись сами".

Про займання пожежники довідалися, лише коли спрацювали теплові датчики. Персонал вчасно не повідомив про пожежу. Площа, охоплена вогнем, була невелика як на таку будівлю – близько ста квадратних метрів. До 45 смертей призвела висока концентрація токсичного диму.

Щороку вогонь у Росії забирає 18 тисяч життів. Після пожежі у наркоклініці московська влада проведе перевірки в усіх медичних закладах російської столиці.

Від "Аратти". Складається таке враження, що в Росії оголошено війну всім "неповноцінним" громадянам - етнічним неросіянам, любителям спиртного (кількість отруєнь алкогольним сурогатом сягає понад тисячі випадків, що схоже на епідемію або сплановану акцію), ось тепер - паціентам психоневрологічних закладів. І це на фоні підвищення рівня агресії в російському суспільстві. Гучні політичні вбивства останніх часів теж схоже на "зачистку", як і обіцяв Путін.

Щось таке людська історія пам`ятає - під час панування нацизму в Німеччині там подібним чином "слідкували" за "чистотою раси".
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Знання певних принципів легко компенсує незнання деяких фактів ”
К. Гельвецій

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.