Аратта - На головну

27 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Українці не відчувають оптимізму щодо стану держави у цьому році

Громадська думка 7045 переглядів

Опубліковано - 3.01.2012 13:54 | Всі новини | Версія для друку

Українці не відчувають оптимізму щодо стану держави у цьому році
Українці не відчувають оптимізму щодо стану держави у цьому році
Україна посідає 7 місце у світі за рівнем песимістичних очікувань щодо стану держави у новому році. Більше половини українців вважають, що 2012 стане роком економічних проблем, і лише 6% вірять, що він буде кращим, ніж минулий.

Про це свідчать результати опитування, здійсненого «Геллап Інтернешнл» (WIN-Gallup International) у 50 країнах світу. В Україні дослідження проводив Київський міжнародний інститут соціології (КМІС).

Лише 6% українців сподіваються, що 2012 рік стане роком економічного процвітання, 25% вважають, що він буде таким же, як і 2011, 54% – роком економічних проблем, розповів аналітик КМІС Антон Грушецький.

Такі дані фахівці аналізують за допомогою спеціального показника – так званого балансу «надії-відчаю». Він показує, наскільки в країні більше оптимістів, ніж песимістів. В Україна це співвідношення негативне: мінус 48, констатує Антон Грушецький. (Тобто, песимістів на 48% більше, ніж тих, хто дивиться в майбутнє з надією).

«В цілому світі Україні виглядає похмуріше ніж інші країни. На першому місці серед песимістів Франція. Серед країн, які стоять вище України за балансом «надії-відчаю» безумовним лідером є Франція, де баланс сягає мінус 80. Далі йдуть три країни Західної Європи та 2 Центральної – Сербія та Боснія і Герцеговина».

Українці полюбляють жаліти себе

У такому песимізмі більше психології, ніж економіки, констатує соціальний психолог Олена Ліщинська. Бо про реальний фінансовий стан країни більшість не знає нічого. А от прибіднятися та жаліти себе українці полюбляють, зауважує вона.

«Прибіднятися – це одна з наших національних розваг. Ми ділимося негативом. Чому? Бо є таке, марновірний страх ділитися радістю – ніби, щоб не зурочити. Іншою причиною такого песимізму є так звані віруси масової свідомості. Вони швидко поширюються, люди легко приймають їх і переймаються ними, а позбутися ж їх дуже важко. Це такі негативні твердження як, наприклад, «усі чиновники продажні», «всі чоловіки гуляють», – каже соціальний психолог.

Фахівці говорять, що загальне сприйняття життя дуже часто формується у зв’язку з економічною ситуацією. І якщо населення України налаштоване на фінансові негаразди, такі ж очікування переносять і на інші сфери життя.

Дослідження сподівань населення світу Міжнародна організація «Геллап» проводить з 1977 року. Її фахівці зазначають, що від 2012 чекають найгіршого результату за всі 35 років опитувань. Загалом 34% опитаних у 50 країнах світу вважають, що він буде складнішим, ніж 2011.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Громадська думка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Людина – це духовна істота. Саме тепер на часі звернення до традицій і духовності рідного народу. Чесність, щирість, мудрість – ось що вимагається від нових людей України. Потрібна Нова Січ – Духовна Січ! ”
О.Бердник, український філософ і письменник, засновник Української Духовної Республіки

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.