Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Росіяни припускають, що їхню міжпланетну станцію пошкодив американський радар

Світ навколо нас 4618 переглядів

Опубліковано - 17.01.2012 11:27 | Всі новини | Версія для друку

Росіяни припускають, що їхню міжпланетну станцію пошкодив американський радар
Росіяни припускають, що їхню міжпланетну станцію пошкодив американський радар
Російські фахівці перевіряють версію про можливий ненавмисний вплив випромінювання радарів США на космічний апарат Фобос-Ґрунт під час його польоту на другому витку навколо Землі.

Як заявив у вівторок, 17 січня, керівник міжвідомчої комісії з аналізу польоту станції Юрій Коптєв, який на даний час є головою науково-технічної ради держкорпорації Ростехнології, для того, щоб перевірити версію, буде проведено наземний експеримент.

Під час експерименту блок з апаратурою, аналогічною встановленій на Фобос-Ґрунт, буде підданий випромінювання сумарної потужності можливого ненавмисного впливу американських радарів.

Він уточнив, що експеримент буде проведений у найближчі дні. "Результати експерименту дозволять підтвердити або спростувати версію про можливий вплив радарів", - сказав Коптєв, зазначивши, що для відпрацювання версії зібраний спеціальний випробувальний стенд.

Фахівець також зазначив, що під час польоту Фобос-Ґрунт на другому витку навколо Землі американські радари дійсно працювали за програмою вивчення одного з астероїдів. За його словами, у тому районі встановлено п'ять подібних радарів.

Напередодні Федеральне космічне агентство Роскосмос офіційно підтвердило факт падіння Фобос-Ґрунт у Тихий океан.

Нагадаємо, що автоматична міжпланетна станція Фобос-Ґрунт, призначена для вивчення супутника Марса - Фобоса, зокрема, для збору ґрунту з його поверхні, була запущена 9 листопада української ракетою Зеніт-2SБ, проте апарат не вдалося вивести на потрібну орбіту через збій у системі управління.

Це перша спроба російських учених відправити в космос міжпланетний зонд за останні 15 років. У 1996 році апарат Марс-96 не вийшов на орбіту і впав в океан. Проект Фобос-Ґрунт коштував Росії п'ять мільярдів рублів.

Коментуючи останні невдачі з російськими космічними апаратами, голова Роскосмосу Володимир Поповкін натякнув на те, що почастішання аварій може бути викликане стороннім втручанням.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Церква - скоріш лікарня для грішників, ніж музей святих”
Ебігайл Ван Берен

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.