Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


1 лютого в Києві відбудеться акція протесту проти закриття ЕХ.UA

Пістолетне право 5743 перегляди

Опубліковано - 1.02.2012 01:29 | Всі новини | Версія для друку

1 лютого в Києві відбудеться акція протесту проти закриття ЕХ.UA
1 лютого в Києві відбудеться акція протесту проти закриття ЕХ.UA
1 лютого в 11.00 на вул. Академіка Богомольця 10, Інтернет партія України спільно з користувачами сайту EX.UA висловлять свій протест проти дій співробітників МВС.

"Ми не збираємося мовчати й обмежуватися гучними заявами. Ми будемо вимагати від Міністра МВС не перешкоджати роботі сайту. Сьогодні мільйонам інтернет-користувачів плюнули в обличчя, а коли тобі плюють в обличчя - потрібно бити в морду, а не витирати слину", - заявив лідер Інтернет партії України Дмитро Голубов, пише Кореспондент.net.

Як ми повідомляли, 31 січня міліція припинила діяльність веб-ресурсу ЕХ.UA за порушення прав інтелектуальної власності. За даними МВС було вилучено 200 серверів із загальним обсягом нелегального контенту понад 6000 терабайт.

Хакери помстилися міліції за EX.UA?

Сайт Міністерства внутрішніх справ України тимчасово не працює через велику кількість відвідувачів та можливими хакерськими атаками через закриття EX.UA. Про це повідомили в управлінні зв’язків з громадськістю МВС України.

«Сайт МВС тимчасово не працює через велику кількість відвідувачів та можливу «DoS»-атаку у зв’язку з закриттям файлообмінника EX.ua», - зазначили в УЗГ МВС України, пообіцявши, що найближчим часом сайт відновить свою роботу.

DoS-атака - атака на комп’ютерну систему з метою довести її до відмови, тобто, до такого стану, коли користувачі системи не можуть отримати доступ до надаваних системою ресурсів (серверів, сервісів), або цей доступ ускладнений. Якщо атака виконується одночасно з великої кількості комп’ютерів, говорять про DDoS-атаку (від англ. Distributed Denial of Service, розподілена атака типу «відмова в обслуговуванні»).

Хакери помстилися міліції за EX.UA?
Хакери помстилися міліції за EX.UA?
За даними ЗМІ, вчора правоохоронці прийшли в офіс компанії "Воля-Кабель" і зупинили роботу сервісу EХ.UA.

Під час оперативного супроводження кримінальної справи встановлено, що адміністрація зазначеного веб-сайту всупереч законним вимогам правовласників і положенням Закону України «Про авторське право та суміжні права» забезпечувала масштабне розповсюдження на території держави та поза її межами протиправного контенту – сотень тисяч найменувань аудіовізуальних творів, фонограм, відеограм та комп’ютерних програм, повідомляє УНІАН.

У міліції також повідомили, що «в листопаді 2010 року Американська асоціація звукозапису RIAA віднесла «ЕХ.ua» до 25-ти найбільших «піратських» веб-ресурсів світу. За твердженнями вказаної міжнародної організації, на сайті немає жодного відео- чи аудіофайлу, легальність поширення якого підтверджена власником авторських прав».

За даними УЗГ МВС, «приводом до порушення кримінальної справи за ч. 2 ст. 176 Кримінального кодексу України, що передбачає відповідальність за порушення авторського права і суміжних прав, слугували звернення, що надійшли на адресу Міністерства внутрішніх справ України від офіційних представників провідних світових виробників програмного забезпечення – міжнародних корпорацій «Adobe Systems Inc.», «Microsoft Corporation», «Graphisoft Inc.» тощо, програмні продукти яких упродовж тривалого часу незаконно розповсюджувались через веб-сайт «ЕХ.ua»».

В той же час, представник ЕХ.UA Юрій Пісковий не зміг повідомити у яких провайдерів розміщуються сервери компанії і не підтверджує інформацію про вилучення його серверів правоохоронними органами. За його словами, міліція лише призупинила делегування доменного імені.

"Таку інформацію (про вилучення 200 серверів) наразі не підтверджуємо. На даний момент припинено делегування домена на підставі розпорядження якогось слідчого Печерського району", - сказав він.

Крім того, Пісковий повідомив, що на фотографіях на веб-сайті Міністерства внутрішніх справ зображений не офіс ресурсу.

"У ЕХ.UA взагалі немає офісу на території України", - сказав він.

Коментуючи повідомлення МВС про порушення кримінальної справи по зверненню компаній Adobe Systems Inc. і Microsoft Corporation, Пісковий запевнив, що у ресурсу підписані договори з правовласниками даних компаній і на даний момент юристи компанії розбираються у ситуації.

Тим часом, в соціальній мережі «ВКонтактє» вже створено групу підтримки файлообмінника EX.ua, до якої приєдналося майже 3,5 тисячі прихильників і кількість їх зростає.

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Пістолетне право»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Все, що йде поза рами нації, це або фарисейство людей, що ітернаціональними ідеалами хотіли би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий сентименталізм фантастів, що раді би широкими “вселюдськими” фразами прикрити своє духове відчуження від рідної нації...”
Іван Франко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.