Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Янукович запропонував українським заробітчанам стати жебраками

Добробут 10636 переглядів

Опубліковано - 12.12.2006 16:43 | Всі новини | Версія для друку

Янукович запропонував українським заробітчанам стати жебраками
Янукович запропонував українським заробітчанам стати жебраками
Доктор економічних наук, Віктор Янукович: Влада має створити належні умови, щоб повернути українських заробітчан з-за кордону.

Під час робочої зустрічі Глави Уряду Віктора Януковича з головою Тернопільської обласної державної адміністрації Іваном Стойком обговорювалося питання створення нових робочих місць в регіоні, повідомляє прес-служба Кабінету Міністрів.

Зокрема, Іван Стойко поінформував Прем’єр-міністра, що протягом січня-листопада 2006 року в області створено 26,9 тис. нових робочих місць з 30,2 тис., запланованих на цей період.

Прем’єр-міністр наголосив на необхідності неухильного дотримання плану створення нових робочих місць. „Місцева влада має створити належні умови, щоб повернути українських заробітчан з-за кордону”, – підкреслив Віктор Янукович.

Іван Стойко доповів про заходи, які вживає облдержадміністрація для вирішення цього проблемного питання, створюючи, насамперед, умови для розвитку малого та середнього бізнесу.

Прем’єр-міністр також доручив ліквідувати в найкоротший термін заборгованість з виплати заробітної плати на економічно активних підприємствах, яка сьогодні складає 9 мільйонів гривень.

В свою чергу «Обком» нагадує, що середня заробітна плата в Україні трохи більше 1000 гривень (приблизно $200). І на ці гроші Янукович хочет заманити закордонних українців дододому. Не кажучи вже про те, що їхнє повернення зменшить щорічні інвестиції у вітчизняну економіку більше чим на 20 мілліардів доларів.

Мінімальна зарплата в Україні нижча за стандарти Ради Європи майже удвічі
“Пацани, катайте назад! Всьо буде ніщак! Дивіться як нам добре в Україні! Донбас порожняк не жене!” (фото www.pravda.com.ua)
“Пацани, катайте назад! Всьо буде ніщак! Дивіться як нам добре в Україні! Донбас порожняк не жене!” (фото www.pravda.com.ua)
Мінімальна зарплата в Україні співвідноситься до розміру середньої зарплати як 38-41%, тоді як рекомендації міжнародної організації праці становлять близько 60%, а рекомендації Ради Європи – близько 70%.

Про це повідомив національний кореспондент Міжнародної організації праці Василь Костриця під час роботи форуму, присвяченого проблемам захисту прав людини у вівторок у Києві.

За його словами, близько чверті працюючих громадян України наразі живуть нижче рівня бідності. «Працюючі бідняки приречені на вічну бідність, оскільки в майбутньому їхні пенсії та інші соціальні виплати також будуть дуже низькі», – наголосив він.

В.Костриця повідомив, що в Україні співвідношення доходу багатих до найбідніших громадян становить 30:1, тоді як у Китаї – 7:1, у Японії – 4,3:1, у країнах Європейського Союзу – 5,7:1, повідомляє "Народний Оглядач".
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Добробут»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Сила уряду тримається на невігластві народу, і він знає це і тому завжди буде боротися проти просвітництва. Час нам зрозуміти це”
Лев Толстой

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.