Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Кому на Русі заважають росіяни? В Москві затримано Бориса Миронова

Світ навколо нас 7711 переглядів

Опубліковано - 12.12.2006 20:35 | Всі новини | Версія для друку

Кому на Русі заважають росіяни? В Москві затримано Бориса Миронова
Кому на Русі заважають росіяни? В Москві затримано Бориса Миронова
Прокуратура Новосибірської області Росії пред'явила звинувачення колишньому міністрові друку Росії Борису Миронову за статтею 282 КК РФ (Розпалювання національної ненависті або ворожнечі), повідомляє РІА “Новості” з посиланням на адвоката Віктора Вискрєбцева.

Бориса Миронова затримали разом з його сином Іваном, якому пред'явлено звинувачення в причетності до замаху на главу РАО "ЄЕС Росії" Анатолія Чубайса, повідомляє Lenta.ru.

За словами адвоката Вискрєбцева, звинувачення було пред'явлене вночі співробітниками слідчої бригади Новосибірської прокуратури, що прибули до Москви.

Представник Бориса Миронова відзначив, що колишній міністр звинувачується в тому, що під час виборчої кампанії в 2004 році в Новосибірській області поширював агітаційні матеріали, що нібито розпалюють національну ворожнечу.

"Миронов був зареєстрований як кандидат на посаду голови Новосибірської області. У своїх агітаційних матеріалах він повідомляв, що в Новосибірській області 92 відсотки - росіяни. Він задавався питанням, чому ж областю не може керувати російська людина", - підкреслив адвокат.

У 9:00 за московським часом Борис Миронов був відконвойований до Новосибірська в слідчий ізолятор. Раніше його адвокат заявляв, що справжньою причиною для затримання стало написання колишнім чиновником книги про Чубайса, в якій міститься критика системи ваучерів.

Син Миронова Іван був оголошений у розшук у справі про замах на Чубайса. В даний час він знаходиться в московському СІЗО Петрівки, 38. За словами адвоката затриманого, звинувачення йому вже пред'явлено, але в загальному формулюванні і без певної конкретики.

Нагадаємо, що ім'я Бориса Миронова вже називалося в ході розслідування замаху на Чубайса. Дружина колишнього міністра заявляла, що її чоловік був знайомий з Квачковим, оскільки вони разом були у військово-державному союзі. Літом 2005 року вона не виключала, що Борис Миронов може бути оголошений замовником замаху на Чубайса.

Колишній міністр був оголошений в розшук ще в листопаді 2004 року за звинуваченням у "розпалюванні національної, расової або релігійної ворожнечі". Під час губернаторських виборів восени 2003 року він видав декілька бюлетенів "Сибірський фронт", в яких були надруковані антисемітські вислови.

Раніше ЗМІ повідомляли, що колишній міністр друку і інформації РФ Борис Миронов був знятий з поста президентом Борисом Єльциним "за дуже лояльне відношення до російського націоналізму". Крім того, він є одним з лідерів забороненої Національно-державної партії.

Довідка
Борис Миронов
Борис Миронов

Борис Сергійович Миронов народився 29 серпня 1951 року в місті Могоча Читинській області в сім`ї фронтовиків. Служив в прикордонних військах. У 1976 році закінчив факультет журналістики МДУ. Працював журналістом у сибірських газетах, кореспондентом газети "Правда".

У 1988 році закінчив Академію суспільних наук при Центральному комітеті КПРС. З 1988 року працював в Раді Міністрів СРСР. Був директором видавництва "Радянська Росія". У 1990 році став одним із засновників і перших редакторів "Російської газети".

У грудні 1993 року Миронов був призначений головою Комітету Російської Федерації по друку. Менш ніж через рік був відправлений у відставку за націоналістичні виступи (читаємо - проросійські, прим."Аратти").

У тому ж році Миронов очолив Російську патріотичну партію. У 2002 році ця партія об'єдналася з іншими в нову організацію - Національно-державну партію Росії (НДПР). Миронов став одним із співголів НДПР (разом з Олександром Севастьяновим і Сергієм Тереховим, лідером Союзу офіцерів).

Партія була офіційно зареєстрована, але 20 травня 2003 року Міністерство юстиції відмінило реєстрацію (під приводом того, що партія не змогла у визначений термін відкрити достатню кількість регіональних відділень).

У 2003 році Миронов вийшов з НДПР. У тому ж році балотувався в губернатори Новосибірської області. Вибори програв.

На початку 2004 року відносно Миронова було заведено кримінальну справу. Колишній співголова НДПР, автор книг на націоналістичну тематику "Не останню годину живемо", "Нас врятує націоналізм", "Біль", "Божевільний", "Кому в Росії заважають росіяни", "Росії потрібні герої", "Що робити росіянам в Росії", "Про єврейський фашизм", "Це повинен знати росіянин", "Про необхідність національного повстання", "Ярмо іудейське" і багатьох інших, звинувачувався в розпалюванні міжнаціональної ворожнечі і був оголошений у федеральний розшук. У відповідь 19 жовтня 2004 року Миронов написав лист президентові Росії Володимиру Путіну, в якому звинуватив керівника держави в "насадженні єврейського фашизму" в Росії.

Син Бориса Миронова, Іван також був оголошений в розшук, - в рамках розслідування справи про замах на Анатолія Чубайса 17 березня 2005 року (так звана "справа полковника Квачкова"). Сам Борис Миронов, за деякими відомостями, брав участь у виборчій кампанії Квачкова, коли той, вже знаходячись в СІЗО, балотувався в Держдуму.

У березні 2006 року в інтернеті з'явилася книга Миронова "Ворог народу. Факти і документи" про Анатолія Чубайса.

Від "Аратти". Хто ж насправді хазяйнує в Кремлі - справжні росіяни чи "політичні"? На кшталт Глейби Павловського або Берла Лазара...

До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Є речі, котрі неможливо пояснити. Є голос, що керує нами...”
Микола Гоголь

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.