Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Цінності влади. Папірці дорожчі за життя та здоров’я людини?

Пістолетне право 7342 перегляди

Опубліковано - 10.02.2012 11:16 | Всі новини | Версія для друку

Цінності влади. Папірці дорожчі за життя та здоров’я людини?
Цінності влади. Папірці дорожчі за життя та здоров’я людини?
Медики з Німеччини та Канади приїдуть обстежувати Юлію Тимошенко на початку березня, прогнозують її соратники. «Батьківщина» звинувачує українське МЗС в затягуванні оформлення документів іноземним лікарям.

Група лікарів з Німеччини та Канади приїдуть в Україну обстежувати Юлію Тимошенко лише на початку березня.

Про це в інтерв’ю Deutsche Welle заявив заступник голови парламентської фракції «Блок Юлії Тимошенко – «Батьківщина» Юрій Одарченко.

Соратник Тимошенко не вірить у щирість заяв українських державних органів, що іноземні медики обстежуватимуть Тимошенко вже 13 лютого. «За нашою інформацією, приїзд іноземних лікарів відтерміновується на березень через технічні неузгодженості з міністерством закордонних справ. Вони там не діють оперативно і гальмують все», - обурюється Одарченко. В українському МЗС обіцяли уточнити дату приїзду лікарів, утім зрештою таки залишили запит Deutsche Welle без відповіді.

Юлія Тимошенко скаржиться на сильний біль у спині, вона може пересуватися лише за допомогою співкамерниці. Від обстеження лікарями, направленими міністерством охорони здоров’я, ув’язнена відмовилася. Ще декілька тижнів тому Німеччина і Канада через своїх послів запропонували Юлії Тимошенко допомогу в організації приїзду лікарів. Які саме фахівці і коли мають приїхати до Тимошенко ані в посольствах не змогли прокоментувати, посилаючись на закритість інформації.

Голова фракції «Блок Юлії Тимошенко – «Батьківщина» Андрій Кожем´якін припускає, що до Тимошенко приїдуть лікарі берлінської клініки «Шаріте». Як відомо, «Шаріте» - один з найвідоміших медичних закладів Європи. Клініка діє на основі Берлінського університету імені Гумбольдта та Вільного університету Берліна. У міністерстві охорони здоров’я повідомили, що до відомства надійшли документи п’яти німецьких фахівців: гінеколог, лікар екстреної медичної допомоги, сімейний лікар, травматолог і невропатолог.

Без папірця – нема діла

Досі медиків не допускали до екс- прем’єр-міністра через те, що лікарі з Німеччини та Канади, які зголосилися надати свою допомогу, мали надати українському міністерству охорони здоров’я підтверджуючі документи про свою спеціалізацію та фаховий рівень.

Раніше анонсувалося, що іноземні фахівці оглянуть Юлію Тимошенко у харківській виправній колонії до 8 лютого. Однак, у МЗС України пояснили, що через відсутність повного пакету документів іноземні спеціалісти не змогли розпочати свою роботу. «До 8 лютого 2012 року надіслали необхідні документи в повному обсязі тільки медики з Німеччини. Україна звернулась через Міністерство закордонних справ до Канади щодо підтвердження фаху їхніх спеціалістів. Наразі очікується відповідь», - повідомила Deutsche Welle перший заступник міністра охорони здоров’я України Раїса Мойсеєнко. За її словами, до складу міжнародної комісії, яка обстежуватиме Тимошенко, увійдуть і українські лікарі.

Навмисне затягування?

Соратники Юлії Тимошенко переконані, що українські державні структури навмисне затіяли бюрократичну тяганину з документами, аби якомога довше не допускати іноземних медиків до Юлії Тимошенко. «Влада бажає усунути Тимошенко не тільки як політика, а й фізично. Іноземні лікарі можуть убезпечити її від фізичного знищення. Важливо, аби вони приїхали якнайшвидше», - прокоментував Deutsche Welle Юрій Одарченко. За його словами, депутати від «Батьківщини» звернулися з запитами до Державної пенітенціарної системи, МЗС та Генеральної прокуратури, аби лікарям з США дозволили також оглянути Юлію Тимошенко.

У доньки української екс-прем’єра Євгенії Тимошенко теж сподівання лише на іноземних лікарів. «Ми сподіваємося вони зможуть з першого разу правильно діагностувати її, зрозуміти взагалі, що відбувається з її організмом, адже знеболюючі і вітаміни, які їй давали протягом п’яти місяців, - невідомо, як саме вплинули на її органи, на стан здоров’я» , - нарікає дочка екс-прем’єра.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Пістолетне право»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Скільки рабів, стільки ворогів”
Сенека

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.