Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


На ринок виходить надлегкий двигун

Технології 8274 перегляди

Опубліковано - 13.12.2006 18:49 | Всі новини | Версія для друку

RadMax у порівнянні зі стандартним дизельним двигуном
RadMax у порівнянні зі стандартним дизельним двигуном
Канадська компанія Reg Technologies і її дочірня фірма REGI U.S.заявили, що мають намір ліцензувати свою технологію екзотичних двигунів внутрішнього згорання RadMax для розповсюдження на світовому ринку.

Двигун RadMax, над яким компанія працювала декілька останніх років, відноситься до роторних ДВЗ, проте за будовою кардинально відрізняється не тільки від широко відомого “ванкеля”, але і від інших незвичайних ДВЗ, і вже тим більше — від класичних поршневих двигунів.

Відрізняє RadMax завидна простота. У ньому всього два види рухомих деталей: один ротор (це товстий диск, встановлений на осі мотора, з 12 радіальними прорізами) і 12 однакових лопаток — тонких прямокутних пластинок.

Ротор з пластинками обертається в корпусі з вирізом складної форми, при цьому пластинки рухаються в прорізах вгору-вниз (уздовж осі мотора), а над ротором і під ним утворюються змінні об`єми, в яких і здійснюються впускання, стиснення, робочий хід і вихлоп. При цьому за один оборот валу в RadMax відбувається 24 робочих ходи, проти двох в чотирициліндровому чотиритактному ДВЗ.

Ні кривошипно-шатунного механізму, ні клапанів системи газорозподілу (як у звичайних ДВЗ), ні планетарної передачі (як у “ванкеля”) тут немає. Порівняно простий за будовою корпус з декількома вікнами для впускання і випуску газів, та 13 рухомих деталей всередині — ось і весь RadMax.
Відрізняє RadMax завидна простота
Відрізняє RadMax завидна простота
Автори мотора побудували експериментальний зразок, що працює як дизель. При діаметрі 15,2 сантиметра, такій же довжині і масі всього 18 кілограмів цей двигун розвиває 42 кінських сили. Для порівняння: у сучасних класичних ДВЗ на кожну “конячку” доводиться приблизно 0,8-1,5 кілограма маси.

Цей двигун є особливо привабливим для легкої авіації і безпілотних літальних апаратів. Крім того, в компанії розраховують, що RadMax зацікавить творців гібридних автомобілів як портативний бортовий дизель-генератор. Творці RadMax говорять, що це не тільки незвичайно легкий, але також ідеально урівноважений, дуже тихий і економічний мотор.

Примітно, що RadMax можна без щонайменших проблем пристосувати для живлення не тільки соляркою, але і бензином, метаном, пропаном, спиртом і воднем, повідомляє Мембрана.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Технології»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

3нання буває двох видів. Ми самі знаємо предмет або ж знаємо, де знайти про нього відомості ”
Бенджамін Франклін

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.