Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Академіка, який за версією СБУ, шпигує, тепер підозрюють у дослідах на людях

Скандал 4469 переглядів

Опубліковано - 14.02.2012 10:18 | Всі новини | Версія для друку

Академіка, який за версією СБУ, шпигує, тепер підозрюють у дослідах на людях
Академіка, який за версією СБУ, шпигує, тепер підозрюють у дослідах на людях
Співробітниця Інституту сорбції та ендоекології НАНУ, директора якого Володимира Стрєлка запідозрили у шпигунстві на США, заявила про нібито його причетність до сумнівних випробувань препаратів на людях.

"Я та інші мої колеги протестували проти експериментів, які директор ставив на підлеглих. У 2010 році на них випробовували речовини, які перебували на стадії розробки", - розповіла завлабораторією Валентина Терещенко газеті "Сегодня".

За її словами, директор вигадав змішати три компоненти: активоване вугілля, кремнійорганічну речовину (сорбент) і діоксиди цирконію невідомого походження. І цю масу вживали близько 15 співробітників інституту.

"Я заявила, що не можна нічого випробовувати на людях без досліджень на тваринах. Це ж із серії криміналу! Речовина мало нібито виводити з організму радіонукліди. Підсумків досліджень я не знаю", - зауважила Терещенко.

Заступник директора інституту Володимир Брей підтвердив, що випробування були, однак, за його словами, всі учасники – добровольці.

"Є така практика, якщо люди добровільно дають згоду. Ніхто нікого не труїв, і все відчувають себе нормально!", - запевнив він.

Нагадаємо, академіка Володимира Стрєлка запідозрили в тому, що він передавав США секретні дані наукових досліджень.

Тим часом ЗМІ з посиланням на неофіційні джерела пишуть, що Володимир Стрєлко виїхав в США ще в жовтні минулого року, і не у відрядження, а у відпустку.

"Його скарги на важке матеріальне становище безпідставні. Він купив в Майамі будинок, перевіз туди дружину, оформляє дозвіл на проживання. Не виключено, що галас навколо себе академік здіймає, щоб потім попросити притулку в США", - розповіло джерело "Комсомольській правді в Україні".

Стрєлко сам звернувся до журналістів по допомогу, поскаржившись, що під час його відрядження в США "завдяки" сприянню недоброзичливців в інститут нагрянули співробітники СБУ і вилучили робочий комп’ютер. Він стверджує, що це була просто робоча переписка, завдяки якій він тримав зв’язок із колегами.

Однак в СБУ кажуть, що питання до співробітників інституту дуже серйозні. Адже через Інтернет передавалися кількарічних досліджень, які містять дані про ядерну безпеку.

Але поки не можна стверджувати, що академік передавав інформацію американцям. "Зараз йде перевірка", - повідомила прес-секретар СБУ Марина Остапенко.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Шануй, Україно, святині свої! Бо вони ж – всесвітньої, загальнолюдської ваги; земна цивілізація виросла з них.”
Юрій Шилов

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.