Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Гоголь, зупиняючись у німецьких готелях, підписувався як “Гоголь-українець”. Гоголя не любили в Росії, бо героїчною і красивою показував він Україну, а нерозумною і дикою Московщину. “Киньмо Московщину… Для кого ми працюємо?… Поїдемо до Києва, адже він наш, не їхній”, – писав він у листі до другого українця – Михайла Максимовича, видатного нашого вченого-природознавця, історика, філософа, фольклориста.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У ГПУ звідкись взяли, що Луценко частково визнав провину

Пістолетне право 4582 перегляди

Опубліковано - 17.02.2012 17:11 | Всі новини | Версія для друку

У ГПУ звідкись взяли, що Луценко частково визнав провину
У ГПУ звідкись взяли, що Луценко частково визнав провину
Слідство у справі Юрія Луценка вважає, що екс-голова МВС частково визнав свою провину, і розцінює це як пом’якшувальні обставини.

Про це заявив генеральний прокурор Віктор Пшонка на прес-конференції в Дніпропетровську.

Він зазначив, що ці пом’якшувальні обставини дозволяють стороні держобвинувачення просити у суду захід покарання у 4,5 роки в’язниці для Луценка замість 7 років, які передбачені статтею, за якою обвинувачується екс-міністр.

"Прокурори знайшли можливість пом’якшити покарання за наступними пом’якшувальними обставинами: що він є батьком неповнолітньої дитини, а також, що він частково визнав свою провину", - сказав Пшонка.

Як повідомлялося, раніше Луценко неодноразово заявляв, що не визнає за собою провини в інкримінованих йому порушеннях, і підкреслював, що жодне з висунутих йому обвинувачень доведено не було.

Зокрема, виступаючи на судових дебатах у середу, він заявив: "Я не каюся, я не бачу жодного злочину, який би я скоїв. Мені немає за що каятися".

З приводу епізоду щодо водія Леоніда Приступлюка Луценко сказав, що в його діях можна вбачати "недбалість", але не "перевищення службових повноважень".

При цьому екс-голова МВС попросив не засуджувати його за святкування Дня міліції, бо це "буде підлістю щодо всієї міліції".

"По суті, це є забороною одній єдиній людині святкувати професійне свято. Генпрокуратура може святкувати і співати "Мурку" ввечері, пожежники можуть це робити, СБУ може, і лише міліції це заборонено", - заявив Луценко.

Напередодні, 14 лютого, сторона обвинувачення попросила визнати Луценка винним і призначити покарання у вигляді 4 років і 6 місяців позбавлення волі (за поглинанням меншого покарання більшим по кожному епізоду) з конфіскацією майна.

Прокурор також ініціював присудити Луценкові штраф у розмірі 293 тис грн, на 3 роки позбавити його права обіймати посади, а також позбавити звання службовця.

Термін утримання Луценка в СІЗО (1 рік і 2 місяці) буде зарахований у термін покарання у випадку обвинувачувального вироку.

Луценка обвинувачують у тому, він, будучи міністром внутрішніх справ, нібито сприяв нарахуванню незаконної пенсії своєму водію Леоніду Приступлюку, виділенню йому житла, а також зарахуванню його в департамент оперативної служби.

Також його обвинувачують у нецільовому використанні бюджетних коштів на святкування Дня міліції в Національному палаці "Україна" у 2008-2009 році.

Ще один епізод обвинувачень стосується візування продовження оперативно-розшукної справи щодо водія колишнього першого заступника СБУ Володимира Сацюка в рамках розслідування справи про отруєння Віктора Ющенка.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Пістолетне право»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Справедливість без сили і сила без справедливості - обидві потворні”
Жозеф Жубер

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.