Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Кремлі влаштували щорічне сезонне пропагандистське шоу: “Україна краде газ”

Газоват 5519 переглядів

Опубліковано - 22.02.2012 16:53 | Всі новини | Версія для друку

У Кремлі влаштували щорічне сезонне пропагандистське шоу: “Україна краде газ”
У Кремлі влаштували щорічне сезонне пропагандистське шоу: “Україна краде газ”
У лютому Україна в окремі дні несанкціоновано залишала у себе до 40 мільйонів кубометрів транзитного російського газу, заявив глава “Газпрому” Алексєй Міллер.

"В окремі дні в Україні залишалося до 40 мільйонів кубометрів газу. Це завдало фінансовий і репутаційний збиток Газпрому", - сказав він на робочій зустрічі з президентом РФ Дмітрієм Медвєдєвим.

Топ-менеджер російського монополіста нагадав, що в лютому в Європі були аномальні холоди, в зв’язку з чим європейські споживачі збільшили заявки на поставки газу з РФ.

Міллер заявив, що Україна в лютому брала в Росії газ з розрахунку річного обсягу понад 60 мільярдів кубометрів, незважаючи на свої прохання знизити обсяги поставок у 2012 році.

"Українські друзі поставили питання про зниження (річного контрактного обсягу - ред.) поставок з 52 мільярдів кубометрів газу до 27-ми", - нагадав Міллер.

Глава "Газпрому" сказав, що незважаючи на це, в умовах холодів Україна брала обсяг, який у річному обчисленні перевищує 60 мільярдів кубометрів, відзначив глава російського газового холдингу.

Зі свого боку Президент Росії доручив "Газпрому" розібратися в рамках правових і корпоративних процедур з українськими партнерами у зв’язку з несанкціонованим відбором російського транзитного газу на початку лютого.

Також Медвєдєв, президентський термін якого закінчується навесні цього року, доручив повідомити Україну про збільшення проектної потужності Південного потоку і продовжити газові переговори.

"Розберіться в рамках корпоративних процедур та цивільно-правових механізмів", - сказав Медвєдєв.

Російський Президент також доручив голові "Газпрому" довести "до українських друзів" позицію Росії, пояснити, чому прийнято рішення збільшити проектну потужність газопроводу Південний потік, який піде в Європу в обхід України.

Напередодні джерела повідомляли, що Київ спростовує інформацію про те, що відбір газу Україною з транзитних обсягів, призначених споживачам Європи, за перші 15 днів лютого, склав 438,3 млн куб. м.

Як повідомлялося раніше, Україна увійшла в опалювальний період 2011/2012 років із запасами газу в ПСГ "Укртрансгазу" в обсязі близько 20,4 млрд куб. м. На кінець січня-2012 обсяг активного газу в сховищах компанії становив близько 15 млрд куб. м.

В середині січня глава НАК "Нафтогаз України" Євген Бакулін прогнозував, що в першому місяці поточного року з підземних сховищ газу планується відібрати 3 млрд куб. м газу, в лютому - 2,5 млрд куб. м. З настанням сильних холодів в кінці січня – на початку лютого 2012 року Україна збільшила відбір природного газу зі своїх сховищ.

Нагадаємо, що міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко наголошував, що російський "Газпром" у зв’язку з холодами поставляє на східний кордон України меншу кількість газу, призначеного для Києва і європейських країн, ніж це передбачено технічними угодами з російською стороною.

У зв’язку з цим українське керівництво висловило готовність допомогти в забезпеченні європейських споживачів газом зі своїх підземних сховищ. В одному з інтерв’ю Бойко зазначив, що Київ у разі відповідної офіційної пропозиції від Москви готовий допомогти забезпечити Європу запасами природного газу зі своїх сховищ.

Також повідомлялося, що "Нафтогаз" на прохання Туреччини надав Анкарі додаткові обсяги природного газу зі своїх ПСГ в обсязі близько 10 млн куб. м на добу. Турецька сторона офіційно підтвердила цей факт, висловивши подяку Україні.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація не помирає від інфаркту, вона помирає тому, що в неї відібрали мову”
Ліна Костенко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.