Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У США масово гинуть дикі качки

Довкілля 10076 переглядів

Опубліковано - 15.12.2006 13:40 | Всі новини | Версія для друку

У США масово гинуть дикі качки
У США масово гинуть дикі качки
Загинули 2,5 тисячі качок, що прилетіли з Канади в США. Тіла птахів виявили на берегах річки Ленд Спрінгс Крик у штаті Айдахо.

Причиною смерті могла стати бактерійна або грибкова інфекція. Про це повідомив чиновник з місцевого природоохоронного департаменту Девід Перріш.

За його словами, попередні дослідження не виключають, що причиною масової загибелі качок стала яка-небудь інфекція, але точнішу відповідь можна буде дати тільки після вивчення проб води і ґрунту, узятих фахівцями. Перріш відмовився дати які-небудь коментарі за підсумками конференції в міністерстві оборони США, яка відбулася напередодні в четвер і була присвячена масовій загибелі пернатих.

Спочатку повідомлялося тільки про 1000 мертвих птахів, проте після того, як експерти обстежили територію в радіусі кількох миль, їх число збільшилося до 2500.

Проте Перріш відзначив, що не виключає можливості збільшення числа загиблих птахів в даному районі, додавши, що цей інцидент не є типовим, "такого я жодного разу не бачив за останні 20 років", - підкреслив чиновник.

Раніше ветеринар-натураліст Марк Дрю з міністерства сільського господарства заявив, що експерти не виключають будь-які причини смерті, у тому числі і отруєння хімікатами, але не схильні стверджувати, що причиною масової смерті пернатих став "пташиний грип". За його відомостями, всі качки загинули внаслідок набряку легенів і крововиливу в мозок, причому за дуже короткий час і в одному місці. За словами ветеринарних служб, Центру контролю над захворюваннями, тіла птахів лежали дуже щільно, у прямому розумінні слова купами.
Можливо, інфекція потрапила в організм птахів із зерном, яке було отруєно пестицидами, сказав Дрю. Не виключено, що на одній з місцевих ферм міг статися витік хімікатів в маленький струмок. Він звернувся до американських громадян через ЗМІ, попросивши їх не вживати в їжу м'ясо птиць, убитих у вказаному районі.

Тим часом експерти відзначають, що інфекція зачепила тільки качок. Орли, беркути, гусаки, ворони та інші птахи, які проживають в цьому районі, від інфекції не постраждали.

Нагадаємо, що останній спалах захворювання птахів біля кордонів США був зафіксований у березні нинішнього року. Тоді в заповіднику на американських Багамських островах було знайдено 14 мертвих птахів, у яких, як передбачалося, міг бути виявлений "пташиний грип" H5N1. За даними місцевої влади, доглядачі заповідника Інагуа виявили 10 мертвих фламінго, трьох качок і одного баклана у великому озері, в якому щороку відпочивають величезні зграї перелітних птахів, що прямують до Північної або Південної Америки. Проте узяті на аналіз проби не підтвердили цей діагноз
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Довкілля»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія вчить лише тому, що вона ніколи нічому не навчила народи”
Георг Гегель

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.