Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Верховна Рада не подолала вето Президента на бюджет

Подія дня 7433 перегляди

Опубліковано - 15.12.2006 15:13 | Всі новини | Версія для друку

Верховна Рада не подолала вето Президента на бюджет
Верховна Рада не подолала вето Президента на бюджет
За подолання вето проголосувало 248 народних депутатів при необхідних 300 голосів.

Натомість Верховна Рада направила проект держбюджету на 2007 рік на доопрацювання. "За" таке рішення проголосувало 252 народних депутати з 439 зареєстрованих у залі.

"За" проголосували: від Партії регіонів - 185, від Блоку Юлії Тимошенко - 8, від Нашої України - 2, від Соціалістичної партії - 31, від Комуністичної партії - 21 і 5 позафракційних.

Під час розгляду питання, депутати врахували три з восьми виправлень у держбюджет, внесених Президентом Віктором Ющенком. Одне з цих виправлень стосувалося скасування пільг для народних депутатів.

Відповідно до прийнятої постанови, парламент доручив бюджетному комітетові парламенту залучити до доробки проекту бюджету вповноважених представників Кабінету міністрів і Президента України.

Крім того, Верховна Рада доручила бюджетному комітетові внести остаточний варіант проекту держбюджету на 2007 рік на розгляд парламенту 19 грудня.

Під час розгляду законопроекту перший віце-прем’єр-міністр України Микола Азаров заявив, що уряд ніколи не погодиться зі зміною ідеології бюджету на 2007 рік.

Він підкреслив, що бюджет, прийнятий парламентом - "бюджет соціальний, бюджет розвитку". Азаров запропонував підтримати рішення Комітету Верховної Ради з питань бюджету, щоб знову звернутися до Президента України з пропозицією підписати бюджет на наступний рік або чітко і мотивовано сформулювати пропозиції з приводу джерел покриття додаткових витрат, що потрібні у випадку, якщо будуть враховані пропозиції Президента.

Азаров зазначив, що у 2005 році не було росту прожиткового мінімуму, а у 2006 році ріст склав усього 8% при тому, що інфляція склала 8,7%. Азаров також сказав, що "і тоді це нікого не турбувало - ні нашого високошановного Президента, ні нашу більшість, адже ми тоді знаходилися в опозиції". За його словами, у 2007 році пропонується, що темпи росту прожиткового мінімуму складуть 8,1% при інфляції 7,5%.

Віце-прем’єр також сказав: "Це сухі відсотки, ця суха правда. Все інше називається спекуляціями". За його словами, зараз йдуть розмови про те, що нібито існують проекти, від яких можна і потрібно відмовитися і що "економіку потрібно розвивати через збільшення вживання нашими пенсіонерами кефіру". "Скільки потрібно кефіру додатково виділити нашим пенсіонерам, щоб побудувати міст через Дніпро?, - сказав Азаров. - Це абсолютно абсурдні ідеї, при яких бюджет розвитку перетворюється в бюджет проїдання і це призведе до краху нашу економіку". За його словами, уряд ніколи не зможе погодитися з таким підходом.

Як повідомлялося раніше, 6 грудня парламент прийняв проект державного бюджету на 2007 рік з доходами 147,888 млрд гривень, витратами 161,819 млрд гривень і граничним дефіцитом 15,716 млрд гривень.

11 грудня Президент відправив у парламент на повторний розгляд Закон "Про Державний бюджет на 2007 рік" зі своїми пропозиціями. Зокрема, Ющенко пропонує збільшити прожитковий мінімум для осіб, що втратили працездатність.

Також у своїх пропозиціях до Закону "Про держбюджет-2007" Президент пропонував Верховній Раді ліквідувати диспропорцію грошового забезпечення військовослужбовців Збройних Сил України та інших військових формувань
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Подія дня»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Мале знання віддаляє від Бога, велике - приводить до Нього знову ”
Ф. Бекон, англійський філософ

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.