Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Школярів Шотландії навчать писати чорнилом

Освіта 11813 переглядів

Опубліковано - 15.12.2006 15:59 | Всі новини | Версія для друку

Виробити каліграфічний почерк можна тільки при користуванні ручкою з пером
Виробити каліграфічний почерк можна тільки при користуванні ручкою з пером
У вік комп'ютерів, стільникових телефонів та SMS одна приватна школа в Шотландії вирішила повернутися до джерел - учням там прищеплюють навички користування чорнильною ручкою з пером.

Директор початкової школи Mary Erskіne & Stewart's Melvіlle Брайан Льюїс вважає, що цей інструмент письма, який став сьогодні старомодним, допомагає гармонійно розвиватися особистості кожного з 1200 учнів.

За його словами, ручка поліпшує якість роботи, оскільки змушує дітей бути більш уважними. При цьому в школі є комп'ютерні класи, обладнані за останнім словом техніки.

Як відомо, виробити каліграфічний почерк, яким могли пишатися наші бабусі та дідусі, можна тільки при користуванні ручкою з пером, тому кулькові ручки в шотландських школярів знаходяться під забороною. Мистецтву писати пером і чорнилом дітей вчать із семи років. Навчання проходить за спеціальною системою, розробленою фахівцями, завдяки чому в зошитах усіх учнів зовсім немає ляпок.

Багато учнів настільки звикають до такого письмового приладдя, що використовують його навіть поза школою, хоча на деяких уроках, приміром, на математиці, їм дозволяють писати олівцями. Втім, новим учителям теж доводиться проходити курси краснопису, інакше їх не допускають до занять.

Батьки учнів не проти того, щоб їхні чада писали ручками з пером, і говорять, що це вміння розвиває акуратність і старанність. До слова, рік навчання в цій приватній шотландській школі коштує $12 500.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Освіта»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Рабом є лише той, кого НЕ печуть кайдани”
Павло ШТЕПА

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.