Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Луценка засудили до 4 років позбавлення волі

Пістолетне право 4798 переглядів

Опубліковано - 27.02.2012 15:41 | Всі новини | Версія для друку

Луценка засудили до 4 років позбавлення волі
Луценка засудили до 4 років позбавлення волі
Печерський районний суд визнав винним екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка в розкраданні держмайна, а також злочинній змові з його екс-водієм Леонідом Приступлюком і засудив його до 4 років позбавлення волі.

Про це повідомила прес-служба «Народної Самооборони»

Суд також вирішив конфіскувати майно політика, а також заборонити йому протягом 3 років обіймати державні посади.

Вирок, за словами судді Сергія Вовка, вступає в силу з моменту арешту екс-міністра, тому за гратами він проведе близько 3 років.

Луценка позбавили першого рангу держслужбовця. Екс-міністр також має сплатити завдані країні збитків у розмірі 643 тис. грн. Разом з тим, варто зазначити, що представники обвинувачення оцінили цей збиток в 609 тис. грн. В інтересах МВС Юрій Луценко виплатить майже 294 тис. грн.

Обвинувальний вирок судді прочитали з кількома перервами впродовж майже п’яти годин.

Як повідомлялося раніше, Луценка судила судова колегія Печерського районного суду м. Києва у складі суддів Сергія Вовка, Оксани Царевич та Ганни Медушевської.

8 листопада 2010 року Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу проти Юрія Луценка, інкримінуючи йому привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, а також перевищення службових повноважень. Також ГПУ інкримінувала йому «злочинну» змову зі своїм водієм Леонідом Приступлюком з метою заволодіння бюджетними коштами.

13 грудня 2010 року Генеральна прокуратура завершила досудове слідство. Як наголошували правоохоронні органи, екс-міністр Луценко жодного разу не з’явився до слідчих і не ознайомився з матеріалами справи, що власне і стало причиною його подальшого арешту

26 грудня 2010 року близько 13 години співробітниками СБУ Юрія Луценка було заарештовано біля будинку, коли він вийшов погуляти із собакою.

27 грудня 2010 року екс-міністра заарештовують на 2 місяці. Таким чином, суд задовольнив клопотання слідчого Генпрокуратури С.Войченка.

Луценко на сьогодні 14 місяців перебуває в ув’язненні у СІЗО судове слідство тривало майже дев’ять місяців.

Переважна більшість свідків допитаних судом спростували звинувачення ГПУ.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Пістолетне право»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи не виживе той народ, який сприймає трактування своєї історії очима сусіда”
Фрідріх Ніцше

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.