Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Європейських політиків не пустили до Тимошенко

Пістолетне право 5376 переглядів

Опубліковано - 5.03.2012 13:45 | Всі новини | Версія для друку

Європейських політиків не пустили до Тимошенко
Європейських політиків не пустили до Тимошенко
Делегацію Парламентської Асамблеї ОБСЄ, яка прибула до Качанівської колонії Харкова, не пустили до Юлії Тимошенко.

Про це на брифінгу для журналістів повідомила Віце-президент ПА ОБСЄ Вальбурга Хабсбург Дуглас, повідомляє прес-служба «Батьківщини».

«На жаль, нас не пустили до Юлії Володимирівни, і це тільки посилило наше занепокоєння, яке ми відчували до цього», - сказала вона.

За її совами, делегації відмовили навіть у спілкуванні з лідером опозиції за допомогою телефону, хоча це передбачено законодавством.

«Для нас цей візит дуже важливий, оскільки ми приїхали продемонструвати солідарність з жінкою, яка є політичним в’язнем в Україні», - наголосила Хабсбург Дуглас.

За словами Віце-президента Парламентської Асамблеї ОБСЄ, делегація хотіла подивитися, яка ситуація в Україні з дотриманням принципу верховенства права і прав людини.

«Зараз ми на власні очі побачили, що відбувається в Україні», - сказала вона.

За словами європейського політика, спілкуючись з керівництвом колонії, вони вимагали, щоб були дотримані права Юлії Тимошенко, зокрема, щоб з її камери прибрали відеоспостереження, забезпечили право на телефонні дзвінки, «і щоб всі інші її права були дотримані».

«Ми дуже занепокоєні і обурені тим, що тут відбувається», - підкреслила Вальбурга Хабсбург Дуглас.

У свою чергу член Парламентської Асамблеї ОБСЄ від Швеції Аса Ліндестам повідомила, що вся інформацію про даний візит буде доведена до керівництва ОБСЄ.

«Ми будемо ще раз наполягати на зустрічі з Юлією Тимошенко і обов’язково ще раз приїдемо до України», - сказала вона.

Аса Ліндестам також зазначила, що документи про заборону відвідати Юлію Тимошенко надійшли до посольства Швеції від українського МЗС лише сьогодні об 11:00.
Качанівська колонія. Шведські й украінські депутатки. Фото - Ірина Геращенко
Качанівська колонія. Шведські й украінські депутатки. Фото - Ірина Геращенко
Народний депутат Ірина Геращенко, яка разом з делегацєю Парламентської Асамблеї також відвідала Качанівську колонію, так описала цей візит в на своїй сторінці в мережі Facebook:

“З колегами - депутатами шведського парламенту, що є і членами ПА ОБСЄ, Вальбургою Дуглас та Асою Ліндестам та депутатами БЮТ Оленою Кондратюк, Оленою Бондаренко і депутаткою кримського парламенту Олександрою Кужель сьогодні відвідали Качанівську колонію. Начальник установи запропонував традиційну екскурсію по колоніі, але так, аби ЮВТ ніхто не побачив. Але ще раз в присутності європейок продемонстрував дикунство украінсього "правосуддя". Огляд дозволяється всіх приміщень, окрім тих, де утримується ЮВТ. Можна побачити інших ув’язнених під час цієі інспекціі, окрім ЮВТ.

Попри те, що телефонні розмови з ув’язненими інструкціями дозволяються, з ЮВТ говорити по телефону теж не можна, вона не може дійти до чергової дільниці, доставити іі туди неможливо. Нам не дозволили передати ій навіть квіти. Свої відмови він мотивував то слідчими діями, то інструкціями (конкретні статті так і не показав), то своіми обов’язками, то відсутністю дозволу МЗС (європейкам). Нам як депутатам пропонував показати іх відпрацьований ритуальний набор - пекарню і актову залу. Ми відмовилися.

Ми не розуміємо, і це неможливо пояснити Європі і світу, чому ЮВТ тримають в інформаційній ізоляціі. Чому вона не може навіть по телефону просто почути слова підтримки?

Шведські депутатки допитувалися в начальника колонії, чому до Тимошенко застосовують тортури, чому в камері горить світло і весь час є відеоспостереження, чому колегам-депутатам не можна говорити з ними по телефону і бачити інших засуджених, але не Юлю.

Свої враження шведки донесуть ПА ОБСЄ, саме ця структура є ключовою щодо спостережень на парламентських украінських виборах.”
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Пістолетне право»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи не виживе той народ, який сприймає трактування своєї історії очима сусіда”
Фрідріх Ніцше

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.