Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


ЄС запропонував Україні пошукати угоду про асоціацію у в’язниці

Назад в СРСР 10216 переглядів

Опубліковано - 5.03.2012 21:37 | Всі новини | Версія для друку

ЄС запропонував Україні пошукати угоду про асоціацію у в’язниці
ЄС запропонував Україні пошукати угоду про асоціацію у в’язниці
Україна заблокувала підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом. Про це йдеться у відкритому листі, опублікованому 4 березня в газеті The New York Times.

Його авторами значаться міністри закордонних справ Швеції (Карл Більдт), Великобританії (Вільям Хейг), Чехії (Карел Шварценберг), Польщі (Радослав Сікорський) і Німеччини (Гідо Вестервелле), повідомляє Lenta.ru. З оригіналом листа можна познайомитися тут.

Стаття написана до п’ятих роковин початку переговорів між Брюсселем і Києвом з приводу угоди, яка, зокрема, передбачає створення між Україною та ЄС зони вільної торгівлі, а також спрощує візовий режим. Політики відзначають, що документ уже міг бути підписаний і ратифікований, а сторони могли б "святкувати" зближення України з Європою. "Замість цього ми переходимо на новий етап занадто довгого і болісного шляху", - сказано в листі.

Глави європейських зовнішньополітичних відомств підкреслюють, що не можуть приховувати зростаючого занепокоєння з приводу стану демократії в Україні. Міністри, зокрема, відзначають, що від незалежних ЗМІ і громадських організацій республіки надходять сигнали про тиск з боку влади, а судові процеси над опозиційними політиками, в тому числі колишнім прем’єром Юлією Тимошенко і екс-главою МВС Юрієм Луценко , "мають ознаки політично мотивованого та виборчого правосуддя ".

"Було б справедливо сказати, що угоду про асоціацію кинули до в’язниці, і українська влада тримає ключ від неї", - підсумовують європейські міністри.

Європейські парламентарії і дипломати не раз критикували українську владу у зв’язку з процесами над Тимошенко і Луценко. На неофіційному рівні висловлювалася думка, що рішення у кримінальних справах стосовно екс-прем’єра і екс-глави МВС можуть позначитися на переговорах щодо угоди про асоціацію. Проте 19 грудня 2011 на саміті Україна-ЄС було оголошено про успішне їх завершення (це сталося за кілька днів до того, як Апеляційний суд Києва відхилив скаргу Юлії Тимошенко на вирок, за яким вона отримала сім років в’язниці). Втім, сам документ тоді підписаний не був.

27 лютого, європейський комісар з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле заявив, що угода про асоціацію Україна-ЄС буде парафована протягом місяця, а його підписання відбудеться "десь восени, якщо ситуація на Україні зміниться".

Від «Аратти». Не в одних нас склалося враження, що офіційний Київ спрямував всі зусилля на втрату незалежності країни і зникнення з політичної карти світу держави Україна. Адже відштовхуючись від Європи, всіляко дискредитуючи і знижуючи всі можливі рейтинги, печерські мудрагелі автоматично потрапляють в обійми "русского міра". Звісно, - разом з нами. Вам подобається така, вже досить реальна, перспектива, - особливо після сьогоднішньої заяви новобраного "царя-батюшки" про побудову "великої Росії", яка, як відомо з історії, ніколи не існувала без українських територій...
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Назад в СРСР»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Минуле корисне тільки в тому сенсі, що вказує нам шляхи та засоби до розвитку”
Генрі Форд

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.