Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Російський фільм «Август. Восьмого» зняли з прокату в Україні

Народний Вісник 12095 переглядів

Опубліковано - 12.03.2012 09:48 | Всі новини | Версія для друку

«Август. Восьмого» розпалює ненависть до братнього грузинського народу
«Август. Восьмого» розпалює ненависть до братнього грузинського народу
Російський фільм «Август. Восьмого», що оповідає про війну Росії з Грузією в серпні 2008 року, знятий з прокату в Україні.

Фільм демонструвався в кінотеатрах Києва всього один день – у четвер, 8 березня, а потім був знятий з прокату.

У київському кінотеатрі "Флоренція" ZN.UA повідомили, що вже в п’ятницю прийшла заборона від міністерства культури. "Прокат заборонили", — сказала співробітниця кінотеатру.

У свою чергу, Мінкультури Україні поки офіційно не підтвердило і не спростувало цю інформацію.

Події фільму «Август. Восьмого» розгортаються в 2008 році на тлі збройного конфлікту в Осетії. Головна героїня стрічки - москвичка Ксенія, якій доводиться відправитися в зону бойових дій, щоб розшукати сина. Ксенію зіграла актриса Світлана Іванова. Також у фільмі зайняті Максим Матвєєв, Єгор Бероєв, Артем Фадєєв і Володимир Вдовиченков. Останній грає президента Росії, який після досить тривалих дебатів вирішує завдати у відповідь удар по грузинським збройним силам, що розв’язали конфлікт. Фільм «Август. Восьмого» вийшов у широкий прокат в Росії 23 лютого 2012 року (офіційна прем’єра картини відбулася 21 лютого).

Однак, за кілька днів до російської прем’єри «Августа. Восьмого» в пресі з’явилися повідомлення про те, що картину Файзієва відмовилися показувати в Баку. В якості причини відмови від прокату вказувалися "неоднозначна реакція в азербайджанському суспільстві і стурбованість у грузинському".

Як ми повідомляли, київські організації Спілки української молоді, Молодіжного націоналістичного конгресу та Молодого Народного Руху вимагають заборони прокату російського фільму «Август. Восьмого» режисера Джаніка Файзієва.

В українських молодіжних організаціях вважають, що цей фільм "розпалює міжнаціональну ворожнечу і ненависть до братнього нам грузинського народу, тому публічний показ такого кіно в Україні неприпустимий".

У 2010 році Мінкульт не видав прокатного посвідчення російському фільму "Ми з майбутнього-2".

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Народний Вісник»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Слово, що йде від серця, проникає в серце”
Нізамі

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.